Оферти за самолетни билети от София до Кейптаун:
Еднопосочни самолетни билети от София до Кейптаун
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Кейптаун
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Кейптаун – Природа и кулинария

Кейптаун е една от трите столици на Южна Африка, служеща за седалище на парламента на Южна Африка. Той е законодателната столица на страната, най-старият град в страната и вторият по големина (след Йоханесбург). Разговорно наречен градът-майка, той е най-големият град в провинция Западен Кейп и се управлява от столичната община на град Кейптаун. Другите две столици са Претория, изпълнителната столица, разположена в Гаутенг, където се намира президентството, и Блумфонтейн, съдебната столица на свободния щат, където се намира Върховният апелативен съд. Кейптаун е класиран като бета световен град от Мрежата за изследване на глобализацията и световните градове. Градът е известен със своето пристанище, с естествената си обстановка в Кейп Флористичния регион и със забележителности като Тейбъл Маунтин и Кейп Пойнт. Кейптаун е дом на 66% от населението на Западен Кейп. През 2014 г. Кейптаун беше обявен за най-доброто място в света, което трябва да посетите от The New York Times и The Daily Telegraph.

Градът има дълга брегова линия на Атлантическия океан, която включва False Bay и се простира до планините Хотентотска Холандия на изток. Националният парк Table Mountain е в границите на града и има няколко други природни резервата и морски защитени зони в и в съседство с града, защитавайки разнообразната сухоземна и морска природна среда.

Имаш резервирани самолетни билети до Кейптаун? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Разположен между планини и море, Кейптаун се гордее с естествената си красота. Издигайки се над града, емблематичната Тейбъл Маунтин осигурява идеалното плато за панорамни гледки, които се простират до блестящия Атлантик, ботаническите градини примамват от склоновете й, а дългите плажове на града, подкрепени от извисяващи се върхове, са едни от най-добрите в Южна Африка. Пътешествениците могат да се присъединят към забавлението с набор от дейности на открито, от туризъм, колоездене, сърф и парапланеризъм до пътувания за наблюдение на китове и гмуркания в клетки с големи бели акули. Нещата, които трябва да направите тук, може да зависят от времето на годината.

Като най-старото европейско селище в Африка, Кейптаун има богато и на моменти бурно минало. На остров Робен любителите на историята могат да видят къде е бил затворен Нелсън Мандела в продължение на 18 години. Във вътрешността на страната елегантният Стеленбош е Нирвана за любителите на храната. По протежение на скалистото крайбрежие живописни алеи се разрязват в планини, които се спускат към морето, пингвини се клатушкат по девствени плажове, а Кейп Пойнт е част от обекта на световното наследство на ЮНЕСКО с едно от най-богатите на цветя царства в света.

На екскурзия или почивка в Кейптаун? Опитай местната кухня!

Кухня

Кейптаун е истински рай за кулинари. Има толкова ястия, които трябва да опитате, когато посещавате града-майка – независимо дали става дума за традиционно южноафриканско брай (барбекю), дивечово месо или японско суши.

Кейптаун има уникално мултикултурно наследство, което оказва влияние върху голяма част от неговата кухня. Има малко ястия или храни, които стоят самостоятелно като „традиционни“. Вместо това ще откриете смесица от стилове, вкусове и техники – от холандски до френски, индийски и японски. Местоположението му в южния край на Африка означава, че морските дарове също се предлагат в изобилие.

Поради британската си колониална история и близостта до процъфтяващи океани, Кейптаун има афинитет към риба и чипс, който се разкрива в различни форми. Ще намерите непринудени заведения за хранене в стил улична храна и люкове с дупка в стената, които сервират пържена риба и чипс, както и по-луксозни версии, сервирани в най-добрите ресторанти. Ако искате да го опитате по традиционен начин, отидете до специализиран магазин за риба и чипс – като Kalky’s в Kalk Bay и Snoekies в Hout Bay – и поръчайте порция дълбоко пържен хек или снук с чипс. Може да не е най-здравословният вариант, но е вкусен, евтин и идеален съпровод за един ден край морето.

Търсите евтини самолетни билети до Кейптаун. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Кейптаун, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Кейптаун. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!