Оферти за самолетни билети от София до Картахена:
Еднопосочни самолетни билети от София до Картахена
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Картахена
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Картахена – Опознай Колумбия

Картахена е град и едно от големите пристанища на северния бряг на Колумбия в района на Карибското крайбрежие, граничещ с Карибско море. Миналата роля на Картахена като връзка по пътя към Западна Индия му осигурява важна историческа стойност за изследване на света и опазване на наследството от големите търговски морски пътища. Като бивша испанска колония, той е бил ключово пристанище за износа на перуанско сребро в Испания и за вноса на поробени африканци по системата asiento. Той беше защитен срещу пиратски атаки в Карибите. Стратегическото местоположение на града между реките Магдалена и Сину също му дава лесен достъп до вътрешността на Нова Гранада и го прави основно пристанище за търговия между Испания и нейната отвъдморска империя, установявайки значението му в началото на 1540 г.

Съвременната Картахена е столица на департамент Боливар и има население от 1 028 736 души според преброяването от 2018 г., което го прави вторият по големина град в Карибския регион след Баранкиля и петият по големина град в Колумбия. Столичният район на Картахена е шестата по големина градска зона в страната след столичния район на Букараманга. Икономическите дейности включват морската и нефтохимическата промишленост, както и туризма.

Настоящият град — кръстен на Картахена, Испания — е основан на 1 юни 1533 г.; но заселване от различни местни хора в района около залива Картахена датира от 4000 г. пр.н.е. По време на испанския колониален период Картахена играе ключова роля в администрацията и разширяването на испанската империя. Той е бил център на политическа, църковна и икономическа дейност. През 1984 г. колониалният ограден град и крепост на Картахена са обявени от ЮНЕСКО за обект на световното наследство.

Имаш резервирани самолетни билети до Картахена? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Като разходка из страниците на историческа книга, този приказен град на колумбийското карибско крайбрежие оживява друга епоха. За разлика от много исторически градове, които предлагат само проблясък на избледняла слава, ограденият със стени град Картахена е приказно реставриран. Картахена е град, пълен с неочаквани изкушения за посетителите за първи път, където можете да намерите изключителни изживявания за хранене заедно с уникални атракции и неща, които да правите през деня и нощта. Площадите кипят от дейност; конски каруци допълват атмосферата; и исторически обекти, като Castillo San Felipe de Barajas и Convento La Popa de la Galera, правят интересно разглеждане на забележителности.

Отвъд стария град Картахена има много изключителни места за посещение, включително Barrio Getsemani, където можете да се отдръпнете от част от туристическата сцена на оградения град, за да се насладите на по-местна атмосфера, да опитате улична храна и да гледате вечерни забавления в Plaza де ла Тринидад. Картахена също е популярна дестинация за кайтсърфинг, който може да се намери на плажовете на север от града. И ако имате повече от ден или два, помислете за еднодневна екскурзия от Картахена, за да видите известния магически кален вулкан или до красивите плажове на Islas del Rosario.

На екскурзия или почивка в Картахена? Опитай местната кухня!

Кухня

Колумбийската кухня е комбинация от кулинарните традиции на шестте основни региона в Колумбия (Тихия океан, Амазонка, Андите, Ориноко, Карибите и островите). Освен това, като една от страните с най-голямо биоразнообразие в света, Колумбия има едно от най-широкото разнообразие от налични съставки в зависимост от региона.

Разнообразната колумбийска кухня е повлияна от нейната разнообразна фауна и флора, както и от културните традиции на няколко етнически групи. Колумбийските ястия и съставки варират значително според региона. Някои от най-често срещаните съставки са зърнени култури като ориз и царевица; грудки като картофи и маниока; асорти от бобови растения; месо, включително говеждо, пилешко, свинско и козе; и риба и други морски дарове. Колумбийската кухня включва и разнообразие от тропически плодове като цариградско грозде, фейхоа, араза, драконов плод, мангостино, гранадила, папая, гуава, къпина, луло, кисела супа и маракуя. Сред най-традиционните предястия и супи са patacones (пържени зелени плантани), sancocho de gallina (пилешка супа с кореноплодни зеленчуци), ajiaco (супа от картофи и царевица) и buñuelos (коледните сезонни дълбоко пържени тестени топки). Представителни закуски и хляб са пандебоно, арепас (царевични сладкиши), абораджадос (пържени сладки плантани със сирене), торта де чокло, емпанадас и алмохабанас. Някои представителни напитки са кафе (Tinto), champus, cholado, lulada, avena colombiana, сок от захарна тръстика, aguapanela, горещ шоколад и пресни плодови сокове (често направени със захар и вода или мляко).

Търсите евтини самолетни билети до Картахена. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Картахена не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Картахена. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!