Оферти за самолетни билети от София до Каракас:
Еднопосочни самолетни билети от София до Каракас
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Каракас
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Каракас – Столицата на Венецуела

Каракас официално Сантяго де Леон де Каракас, съкратено като CCS, е столицата и най-големият град на Венецуела и център на столичния регион Каракас (или Голям Каракас ). Каракас е разположен по поречието на река Гуайре в северната част на страната, в рамките на долината Каракас на венецуелската крайбрежна планинска верига (Cordillera de la Costa). Долината е близо до Карибско море, отделена от брега от стръмна планинска верига с височина 2200 метра, Cerro El Ávila; на юг има повече хълмове и планини. Метрополитен регион Каракас има приблизително население от почти 5 милиона жители.

Центърът на града все още е Катедралата, разположена близо до площад Боливар, въпреки че някои смятат, че центърът е Плаза Венецуела, разположен в района на Лос Каобос. Бизнесът в града включва компании за услуги, банки и молове. Каракас има до голяма степен базирана на услуги икономика, с изключение на известна промишлена дейност в столичния район. Каракаската фондова борса и Petroleos de Venezuela (PDVSA) са със седалище в Каракас. Empresas Polar е най-голямата частна компания във Венецуела. Каракас е и културната столица на Венецуела с много ресторанти, театри, музеи и търговски центрове. Каракас има някои от най-високите небостъргачи в Латинска Америка, като Parque Central Towers. Музеят за съвременно изкуство в Каракас е един от най-важните в Южна Америка.

Имаш резервирани самолетни билети до Каракас? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Простирайки се по крайбрежието на Карибите на север от Каракас, националният парк El Ávila служи като естествена площадка за градските жители и е запазен като национален парк от 1958 г. Доминиран от планинската верига Кордилера де ла Коста, скалистите планини на парка, гъстите гори и облачните гори приютяват огромно разнообразие от растителни и животински видове. Над 100 вида пеперуди и 500 вида птици могат да бъдат намерени в парка, включително няколко ендемични за Венецуела, както и над 180 вида орхидеи, сред които националното цвете на Венецуела, Cattleya Mossiae. Най-лесният начин да посетите Ел Авила е като се возите на кабинковия лифт Каракас, който свързва града със селата на върха на планината Ел Авила и достига височина от 2135 метра (7005 фута). Оттам най-добрият начин за придвижване е да вземете 4WD до села като Галипан или да се възползвате максимално от обширната мрежа от туристически пътеки.

За да опитате селския живот във Венецуела, посещението на заспалото планинско село Галипан предлага ярък контраст с оживения Каракас, въпреки че е само на 15 километра северно от града. Кацнал на планинския склон на 1870 метра, до Галипан се достига най-добре с 4WD, директно от града или в комбинация с каране на кабинковия лифт на Каракас, и това е удивително живописно шофиране, предлагащо великолепна гледка към града отдолу.

На екскурзия или почивка в Каракас? Опитай местната кухня!

Кухня

Венецуелската кухня е повлияна от своите европейски (италиански, испански, португалски и френски), западноафрикански и местни традиции. Венецуелската кухня варира значително в различните региони. Основните храни включват царевица, ориз, живовляк, ямс, боб и няколко вида месо. Картофи, домати, лук, патладжани, тикви, спанак и тиквички също са често срещани гарнитури във венецуелската диета. Ají dulce и papelón се срещат в повечето рецепти. Уорчестърският сос също се използва често в яхнии. Венецуела е известна и с това, че има голямо разнообразие от бяло сирене (queso blanco), обикновено наречено по географски регион.

Част от традиционните ястия са : Arepa - Смляно царевично тесто, приготвено, обикновено печено на скара на бударе (което е подобно на комал) или дълбоко пържено в обикновен тиган. Арепа се сервира подобно на сандвич. Има много пълнежи, включително настъргано говеждо, черен боб, венецуелско сирене, шунка, риба. Някои пълнежи имат собствени имена. Reina Pepiada (стар венецуелски испански за „извита кралица“) е пълнеж за арепа, съставен от авокадо, пиле и майонеза. Този конкретен пълнеж е кръстен на венецуелската кралица на красотата Сузана Дуйм. Arepa andina- Същото като arepas, но направено с пшеница. Популярен в региона на Венецуелските Анди. Качапа Царевична палачинка, обикновено с пълнеж от прясно сирене и/или пържено свинско месо

Търсите евтини самолетни билети до Каракас. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Каракас не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Каракас. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!