Оферти за самолетни билети от София до Капо Верде:
Еднопосочни самолетни билети от София до Капо Верде
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Капо Верде
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Кабо Верде – Почивка в Атлантическия океан

Кабо Верде е архипелаг и остров държава в централния Атлантически океан, състояща се от десет вулканични острова с обща земна площ от около 4033 квадратни километра.] Тези острови се намират между 600 и 850 километра западно от Кап-Верт, най-западната точка на континентална Африка. Островите Кабо Верде са част от екорегиона Макаронезия, заедно с Азорските острови, Канарските острови, Мадейра и островите Савидж.

От началото на 90-те години Кабо Верде е стабилна представителна демокрация и остава една от най-развитите и демократични страни в Африка. Липсвайки природни ресурси, нейната развиваща се икономика е предимно ориентирана към услугите, с нарастващ фокус върху туризма и чуждестранните инвестиции. Населението му от около 483 628 души (към преброяването от 2021 г.) е предимно със смесено африканско и европейско наследство и предимно римокатолици, което отразява наследството от португалското управление. Значителна диаспорна общност от Кабо Верде съществува по целия свят, особено в Съединените щати и Португалия, значително превъзхождайки жителите на островите. Кабо Верде е държава-членка на Африканския съюз.

Официалният език на Кабо Верде е португалски. Това е езикът на обучение и управление. Използва се и във вестници, телевизия и радио. Признатият национален език е кабовердският креолски, който се говори от огромното мнозинство от населението.

Имаш резервирани самолетни билети до Кабо Верде? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Ваканциите в Кабо Верде са възнаграждаващи и вълнуващи изживявания, даващи възможност на летовниците да се насладят на набор от различни видове ваканции, от релаксиращи бягства, поглъщащи красотата на бреговата линия, до приключенски пътувания, фокусирани върху водни спортове и на открито занимания.

Има безброй неща за правене в Кабо Верде и си струва да разпределите тези дейности в дните, които прекарвате на архипелага, като по този начин ще ви позволи да придобиете разнообразен и възнаграждаващ набор от преживявания. Има редица възможности за гмуркане с шнорхел за почиващите, които искат да изследват Кабо Верде под вълните. Едно от най-добрите места за това е на остров Сал, с много възможности, които се откриват от плажа Санта Мария. Някои хора ще открият, че почивката на плажа е най-доброто нещо, което могат да направят по време на ваканцията си в Кабо Верде. Има редица страхотни крайбрежни места, от които да избирате, но сред най-добрите са плажът Санта Мария на Сал, Прая де Чавес на Боа Виста и Санта Моника, също на Боа Виста.

На екскурзия или почивка в Кабо Верде? Опитай местната кухня!

Кухня

Ще намерите селекция от ресторанти в главните градове, предлагащи местни креолски ястия, както и някои интернационални ястия, а много от тях ще предлагат музика на Кабо Верде на живо поне веднъж седмично. Има много барове и ресторанти в курортни зони като Santa Maria (на остров Sal) и Mindelo (на остров São Vicente), а музиката през уикендите може да продължи дълго през нощта.Много от баровете в основните курортни центрове предлагат безплатен Wi-Fi и happy hour напитки, обикновено около 16-18 часа. По-малките или по-тихи острови, включително Боа Виста, нямат толкова богат избор от ястия и ограниченото меню може да е това, което са приготвили за деня. Цените варират - очаквайте да платите еквивалента между 25-30 евро за тристепенно хранене с местно вино. В Кабо Верде има изобилие от прясно уловени морски дарове, включително риба тон, wahoo, бика и омар.Вегетарианците се обслужват все по-добре в хотелите, като много от тях предлагат вегетариански ястия или готвят нещо по поръчка. Въпреки това, в местните ресторанти изборът ще бъде по-ограничен с обикновено предлагано ястие с паста или омлет. Cachupa е националното ястие на архипелага. Тази бавно приготвена, обилна яхния, приготвена с боб, царевични зърна, зеленчуци и риба или месо, е вид Feijoada и е португалски по произход. Обикновено се сервира с ориз. Супите също са популярни като Canjo, гъста пилешка супа с ориз, лук и моркови. И задушените меса не са необичайни, но прясната риба и морски дарове наистина са на ежедневие.

Търсите евтини самолетни билети до Кабо Верде. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Кабо Верде, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Кабо Верде. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!