Оферти за самолетни билети от София до Канкун:
Еднопосочни самолетни билети от София до Канкун
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Канкун
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Канкун – Мексикански рай

Канкун е град в югоизточно Мексико на североизточното крайбрежие на Юкатан Полуостров в мексиканския щат Кинтана Роо. Това е важна туристическа дестинация в Мексико и седалище на община Бенито Хуарес. Градът е на Карибско море и е една от най-източните точки на Мексико.

Канкун е точно на север от курортната зона на карибското крайбрежие на Мексико, известна като Ривиера Мая. Освен туристическата зона на острова (част от Мезоамериканската система на бариерен риф), мексиканската жилищна част на града, чиято централна част е известна като „Ел Centro“ следва генерален план, който се състои от „supermanzanas“ (суперблокове), гигантски трапецовидни форми с централна, открита, нежилищна зона, нарязана от U-образни жилищни улици.

Ave Tulum е главната артерия север-юг, свързваща центъра на града с летището, което е на около 19 км (12 мили) южно от центъра. Канкун се обслужва и от три частни автобусни линии, които го свързват с центъра на града и "хотелската зона", както и с по-отдалечени дестинации като Плая дел Кармен и Тулум.

Имаш резервирани самолетни билети до Канкун? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Добре дошли в най-известния рай на Мексико. Канкун, може би най-известната дестинация в цялото Мексико, се намира на дълъг 13 мили и 396-метров L-образен остров, който се простира край северния бряг на полуостров Юкатан. Канкун винаги е бил предопределен да бъде рай. Всъщност той е построен специално с мисъл за луксозни пътувания. Големият ваканционен център е изграден от джунгла и девствен плаж за малко повече от десетилетие. Днес това е една от най-посещаваните дестинации в света, привличаща повече от четири милиона туристи годишно. Безкрайни атракции и неща за правене и то всеки ден по време на вашата почивка. От плажове с бял пясък до впечатляващи големи коралови рифове за изследване и почти идеално време, никога няма да ви свършат приключенията. Основният туристически район е свързан с пътека с континенталната част, на която се намира самият модерен град Канкун, оживен център с редица интересни атракции, които си струва да посетите - ако приемем, разбира се, че можете да се отдалечите от плажовете.

И ако можете да избягате само за една организирана обиколка или екскурзия, уверете се, че е до едно от добре запазените исторически места на маите, разпръснати из острова. Повечето от тях са на лесно пътуване с туристически автобус и предлагат много възможности за разглеждане на забележителности по пътя.

На екскурзия или почивка в Канкун? Опитай местната кухня!

Кухня

Мексико е известно със своята пикантна и божествена културна кухня, която е вдъхновила гастрономически вкусове и преживявания по целия свят. Има нещо толкова здравословно и сърдечно в мексиканската кухня, която обединява хората, за да разчупят хляб, да споделят истории и да се насладят на апетитни ястия заедно!

По-голямата част от архаичната кухня на Мексико е вдъхновена от местната култура и наличните съставки, независимо дали става въпрос за месо, риба, растения или домашно отгледани подправки. И част от красотата е, че повечето от тях се предлагат по улиците! Не е нужно да посещавате ресторант, за да се насладите на изживяването – просто се разходете по очарователните улици и ще попаднете на много старинни сергии за храна.

Тамалес са в горната част на нашия списък за храни, които да опитате в Канкун, тъй като те са едно от най-традиционните и емблематични ястия на мексиканската гастрономия. Мезоамериканската храна обикновено се приготвя от царевично тесто, което е пълнено с деликатно приготвени меса, зеленчуци, сосове и други съставки. Тамалът се увива в естествени листа, обикновено царевични или бананови листа, и след това се готви във вода на пара. Тамале може да е сладък или солен в зависимост от вида, който опитате. Когато сте в Кинтана Ру, поискайте „tamal torteado de pollo“, което е мек тамал, покрит с вкусен червен сос!

Sopa de Lima е едно от най-местните и традиционни ястия на полуостров Юкатан. Цитрусовият бульон се отличава със силни сезонни вкусове и обикновено се прави от пилешко, свинско или пуешко месо и се подправя с кимион, чесън, сладък чили и риган, който е специално отгледан в Юкатан. Класическото ястие обикновено се сервира с тортила чипс или хрупкав топъл хляб!

Търсите евтини самолетни билети до Канкун. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Канкун не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Канкун. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!