Оферти за самолетни билети от София до Канбера:
Еднопосочни самолетни билети от София до Канбера
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Канбера
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Канбера – Столицата на Австралия

Канбера е столицата на Австралия. Основан след федерацията на колониите на Австралия като седалище на правителството на новата нация, той е най-големият град във вътрешността на Австралия и осмият по големина град като цяло. Градът се намира в северния край на Австралийската столична територия в северния край на Австралийските Алпи, най-високата планинска верига в страната. Към юни 2021 г. приблизителното население на Канбера е 453 558.

Като седалище на правителството на Австралия, Канбера е дом на много важни институции на федералното правителство, национални паметници и музеи. Това е местоположението на много социални и културни институции от национално значение като Австралийския военен мемориал, Австралийския национален университет, Кралския австралийски монетен двор, Австралийския институт по спорт, Националната галерия, Националния музей и Националната библиотека. Той е домакин на всички чуждестранни посолства в Австралия, както и регионални централи на много международни организации, групи с нестопанска цел, лобистки групи и професионални асоциации.

Канбера е класиран сред най-добрите градове в света за живеене и посещение.При преброяването през 2016 г. 32% от жителите на Канбера са били родени в чужбина.

Визията на Канбера е повлияна от градското движение и включва значителни площи от естествена растителност. Дизайнът му може да се види от най-високата му точка в кулата Telstra и върха на планината Ainslie. Други забележителни елементи включват Националния дендрариум, създаден от горските пожари в Канбера през 2003 г., и езерото Бърли Грифин, наречено на името на архитектите на града. Акцентите в годишния календар на културните събития включват Floriade, най-големият фестивал на цветята в Южното полукълбо, Enlighten Festival, Skyfire, Националният мултикултурен фестивал и Summernats. Основните спортни обекти в Канбера са стадионът на Канбера и Манука Овал. Градът се обслужва с вътрешни и международни полети на летище Канбера, докато междущатските влакове и автобуси тръгват съответно от жп гара Канбера и Jolimont Center. City Interchange е основният център на мрежата за автобусен и лек железопътен транспорт на Канбера.

Имаш резервирани самолетни билети до Канбера? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Неслучайно градът се намира между Сидни и Мелбърн. Мястото на столицата е избрано като компромис между тези два съперничещи си града през 1908 г. Американските архитекти Уолтър Бърли Грифин и съпругата му Марион Махони Грифин печелят международен конкурс за дизайн на града, който включва огромни зелени пояси и геометрични форми.

Езерото Бърли Грифин, в центъра на града, е искрящото бижу на Канбера. Много от най-добрите туристически атракции на града и неща за правене се намират по бреговете му, включително Националната галерия на Австралия, Questacon и Националната библиотека. Сградите на парламента, както и някои от другите топ туристически атракции на града, се намират в парламентарния триъгълник, образуван от Kings Avenue, Commonwealth Avenue и Lake Burley Griffin.

Канбера е известна и с фантастичните си фестивали, включително известната Флориада, празник на многото пролетни цъфтежи на града.

Австралийският военен мемориал е най-трогателната атракция на Канбера. Открит в средата на Втората световна война, масивният паметник във византийски стил отбелязва жертвите във войната в Австралия. Но това е нещо повече от военен паметник. Той съчетава отличен музей, архиви, художествена галерия и библиотека. Отвъд входа има различни галерии, които проследяват историите за въоръжените конфликти в Австралия от колониалните дни до настоящето. Експонатите непрекъснато се развиват, но акцентите включват колекцията от стари самолети и подходящата за деца Discovery Zone, пълна с интерактивни дисплеи. Ако е възможно, трябва да отделите няколко часа, за да оцените този провокиращ мислите мемориал и ако го посещавате към края на деня, опитайте се да останете за Последната публикация, вълнуваща почит към загиналите в 16:55 всеки ден . Посещението на мемориала е едно от най-добрите безплатни неща за правене в Канбера, а 90-минутните обиколки са силно препоръчителни.

На екскурзия или почивка в Канбера? Опитай местната кухня!

Кухня

Оживената сцена за хранене в Канбера е осеяна с ресторанти с шапки на готвачи, които предлагат едни от най-добрите ястия в страната. От модерни австралийски ястия, паназиатски кухни до европейска класика, градът непрекъснато печели признание от критиците като една от задължителните дестинации за кулинари в Австралия.

Брънчът е сериозен бизнес в Канбера. Помислете за френски тост, който се топи в устата ви, купички с акай с всички цветове на дъгата и бъркани яйца. Независимо дали отивате в любимо крайградско кафене или към кулинарния Braddon, не забравяйте да отидете гладни.Популярните места за късна закуска включват Pollen Café в Australian National Botanic Gardens и The Cupping Room в NewActon. За кулинарно изживяване със местно усещане не можете да подминете Mocan & Green Grout. Penny University винаги предлага страхотни вкусове за късна закуска с ротационно, креативно меню и невероятна гама от напитки. А наблизо, Local Press Cafe е мястото, където ще намерите пресни зеленчуци, сложени с идеално приготвени поширани яйца, с изглед към езерото Бърли Грифин от крайбрежието на Кингстън.

Търсите евтини самолетни билети до Канбера. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Канбера не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Канбера. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!