Оферти за самолетни билети от София до Кали:
Еднопосочни самолетни билети от София до Кали
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Кали
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Кали – Опознай Колумбия

Сантяго де Кали или Кали, е столица на департамента Вале дел Каука и най-населеният град в югозападна Колумбия, с 2 227 642 жители според преброяването от 2018 г.Градът се простира на 560,3 км2 (216,3 кв. мили) със 120,9 км2 (46,7 кв. мили) градска зона, което прави Кали вторият по големина град в страната по площ и третият по население след Богота и Меделин. Като единственият голям колумбийски град с достъп до тихоокеанското крайбрежие, Кали е главният градски и икономически център в южната част на страната и има една от най-бързо развиващите се икономики в Колумбия. Градът е основан на 25 юли 1536 г. от испанския изследовател Себастиан де Белалкасар.

Като спортен център за Колумбия, той бил градът домакин на Панамериканските игри през 1971 г. Кали също беше домакин на Световното първенство по борба през 1992 г., изданието на Световните игри през 2013 г., Световното първенство на UCI по колоездене на писта през 2014 г., Световното младежко първенство по лека атлетика през 2015 г., както и първите Панамерикански игри за юноши през 2021 г. и Световните първенства по лека атлетика през 2022 г. U20 първенство.

Имаш резервирани самолетни билети до Кали? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Кали е третият по големина град в Колумбия и макар че може да има лоша репутация на престъпността, всъщност е оживен, забавен град. Няма много туристически атракции, но има какво да се направи, види и изживее по отношение на културата, храната, кварталите и нощния живот.

Можете да останете активни и да се движите по няколко различни начина, от танцуване на салса в града, в който се е родила, през пешеходен туризъм до най-добрите гледки в града, до посещение на Рио Пансе в близкия национален парк. Наред с крайбрежната разходка точно през центъра на града, Кали има своя дял от оградени с палми площади, страхотна кухня и оживени пазари, където можете да прекарате деня. Рио Кали се намира в северната част на града и по бреговете му ще намерите пешеходни зони, велосипедни алеи, статуи и сенчести зони, където можете да се отпуснете. Ще се натъкнете и на известния котешки парк на Кали или El Parque del Gato de Tejada, проект за подобряване на града, който е дом на тритонна гигантска бронзова котка, дарена от колумбийския художник Ернандо Техада. Днес ще видите още 15 по-малки статуи на котки в парка, всички изрисувани от местни художници. Parque del Peñon също е наблизо, а в целия район има много места за сядане навън с продавачи, продаващи сладолед, raspados (сладък, ароматизиран сладолед) и студени напитки.

На екскурзия или почивка в Кали? Опитай местната кухня!

Кухня

Колумбийската кухня е комбинация от кулинарните традиции на шестте основни региона в Колумбия (Тихия океан, Амазонка, Андите, Ориноко, Карибите и островите). Освен това, като една от страните с най-голямо биоразнообразие в света, Колумбия има едно от най-широкото разнообразие от налични съставки в зависимост от региона.

Разнообразната колумбийска кухня е повлияна от нейната разнообразна фауна и флора, както и от културните традиции на няколко етнически групи. Колумбийските ястия и съставки варират значително според региона. Някои от най-често срещаните съставки са зърнени култури като ориз и царевица; грудки като картофи и маниока; асорти от бобови растения; месо, включително говеждо, пилешко, свинско и козе; и риба и други морски дарове. В град Кали най-традиционното ястие е "sancocho de gallina", супа, съставена предимно от пиле, живовляк, царевица, кориандър, корен от юка и други подправки. Санкочо обикновено се сервира с порция ориз, тостадас (пържени плантани), пилешко бутче, покрито с хогао (сос от домати и лук) и резен авокадо. Градът е известен и със своите емпанадас (пържено царевично тесто, пълнено с картофи и месо), маранитас / пуеркитас (пържено топче живовляк, пълнено с чичарон, известно още като свински кори), пандебоно (вкусен хляб със сирене, приготвен с тесто от юка ), и aborrajados (сладки зрели пържени плантани, пълни със сирене и поднесени с паста от гуава).

Търсите евтини самолетни билети до Кали. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Кали не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Кали. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!