Оферти за самолетни билети от София до Истанбул:
Еднопосочни самолетни билети от София до Истанбул
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Истанбул
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Истанбул – град на два континента

Истанбул ни предлага всичко- от забележителности напомнящи за минали империи до гледките и звуците на модерен и динамичен град. Причините да посетите най-големия турски метрополис са много. Истанбул, дом на повече от 14 милиона души, обхваща Европа и Азия и е заобиколен от Черно и Мраморно море, а мащабът и топографията на града – някога дом на Римската, Византийската и Османската империя – отговарят на неговото богато разнообразно минало.

Градът е осеян с историческите забележителности – живописни дворци, украсени с мозайки и фрески и красиви джамии, пронизващи хоризонта. Оживените квартали предлагат разнообразни кафенета, барове, бутикови магазини и ресторанти, а в повечето райони има пъстри базари. Това са само част от причините, поради които този очарователен град трябва да бъде в списъка ви за градове, които трябва да посетите.

Имаш резервирани самолетни билети до Истанбул? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Османските дворци, византийски замъци-крепости и обелиски от римската епоха са само малка част от историческите забележителности, които ще намерите в Истанбул. Някои примери за това величие включват музея „Света София“, архитектурен шедьовър, който някога е служил като византийска църква, а след това като османска джамия, и джамията „Султан Ахмед“ от 17-ти век, известна още като Синята джамия заради забележителните си вътрешни декорации от плочки, сиво каскадни куполи и шест минарета. Въпреки че има безброй галерии, музеи и религиозни обекти за разглеждане, е също толкова вероятно да се окажете пленени от една от многото стари и достойни улички в града, останали недокоснати от модерността.

Пазарите са огромна част от идентичността на Истанбул, а лабиринтът Капалъ чарши е един от най-големите в света с повече от 30 000 кв.м (323 000 кв. фута). Посетителите могат да прекарват часове в пазарене за декоративни плочки, ръчно тъкани килими, антики и други. Близкият базар на подправките е почти толкова масивен и предлага невероятен набор от подправки, билки и чай. Макар и в по-малък мащаб, повечето квартали в Истанбул поддържат и собствен седмичен хранителен пазар, продаващ пресни продукти от провинцията, сирена и риба от близките морета.

Турските бани или хамамите играят важна роля в живота на Истанбул от римско време. Тези места служели като социални центрове за мъже и жени, за да си комуникират (отделно) и да си починат от вихъра на ежедневието. Днес посетителите включват както ентусиазирани посетители, , които искат да изпитат почистващите ритуали, предлагани тук – очаквайте парна баня, интензивен скраб и хладната стая, за да се хидратирате и релаксирате.

На екскурзия или почивка в Истанбул? Опитай местната кухня!

Храна

Истанбул е гастрономически център и готвачите тук са известни с това, че създават превъзходни нови ястия по традиционни турски рецепти. Прекарайте деня, опитвайки класически улични храни като симит (геврек със сусам), миди долма (миди, смесени с подправен ориз и лимонов сок, сервирани в половината от оригиналната им черупка) и дюнер. Има ги в целия град.За обяд може да включвате нещо като имам баялдъ, печено и пълнено ястие от патладжан. Опитайте го в Karaköy Lokantası (престижен ресторант, предлагащ отлична традиционна турска кухня в квартал Karaköy) или Kırkpınar Lokantası ( открит бюфет ресторант с клонове из целия град). През нощта посетете луксозните ресторанти, които преосмислят тези традиционни ястия. Barbounia върши фантастична работа, като завърта предлага егейски и анадолски рецепти, като добавя нови елементи към тези ястия.

Търсите евтини самолетни билети до Истанбул? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Истанбул, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Истанбул. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flight365.bg сигурно и лесно!