Оферти за самолетни билети от София до Хонг Конг:
Еднопосочни самолетни билети от София до Хонг Конг
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Хонг Конг
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Хонг Конг – Ароматно пристанище

Хонконг е град и специален административен район на Китай в източната делта на Перлената река в Южен Китай. Със 7,5 милиона жители от различни националности на територия от 1104 квадратни километра, Хонконг е едно от най-гъсто населените места в света. Хонконг също е основен световен финансов център и един от най-развитите градове в света.

Първоначално рядко населен район от земеделски и рибарски селища територията се е превърнала в един от най-значимите финансови центрове и търговски пристанища в света. Това е десетият по големина износител и деветият по големина вносител в света. Хонконг има голяма капиталистическа икономика на услугите, характеризираща се с ниско данъчно облагане и свободна търговия, а неговата валута, хонконгският долар, е осмата най-търгувана валута в света. Хонконг е дом на третия по големина брой милиардери от който и да е град в света, втория по големина брой милиардери от който и да е град в Азия и най-голямата концентрация на хора със свръхвисока нетна стойност от всеки град в света. Въпреки че градът има един от най-високите доходи на глава от населението в света, сред населението съществува сериозно неравенство в доходите. Хонконг е силно развита територия и се нарежда на четвърто място в индекса на човешкото развитие на ООН. Градът има най-големия брой небостъргачи от всички градове в света и жителите му имат едни от най-високите очаквания за живот в света. Хонконг е класиран на 3-то място в индекса на глобалните финансови центрове.

Имаш резервирани самолетни билети до Хонг Конг? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Хонконг е известен по целия свят като бляскав град и най-добър избор за луксозно пазаруване. Но този град-държава е потопен в култура и история и може да предложи много повече от апетитен дим сум и впечатляващ силует. Хонконг има енергия, която е трудно да се опише. Зад всеки ъгъл има нещо ново и уникално, независимо дали е древен храм, магазин, продаващ най-новата електронна джаджа, или човек, извеждащ птицата си в клетка на разходка. Хонконг има и друга страна, където ще намерите покрити с гори планини, туристически пътеки, красиви плажове, острови и традиционни рибарски селища. Като специален административен район на Китай, Хонконг представя интересно изследване на влиянието на древната китайска култура, както и собствените си нагласи и история, независими от тези на континентален Китай. Хонг Конг със сигурност е един от най-впечатляващите градове в света, но тук има много повече, отколкото се вижда на пръв поглед.

Хонг Конг има един от най-впечатляващите и разпознаваеми силуети в света. Плътната колекция от небостъргачи, както на остров Хонконг, така и в Коулун, съчетана с околните планини и пристанище, отличават този град. В пристанището традиционните китайски лодки с червени платна и историческият ферибот Star Ferry контрастират рязко на фона на съвременните високи сгради. През нощта силуетът напълно променя характера си, тъй като небето потъмнява и градските светлини изпълват сцената. Две от най-добрите места в Хонконг за разглеждане на силуета са от върха на връх Виктория или от брега на Коулун (по крайбрежната алея Цим Ша Цуй близо до часовниковата кула), недалеч от пристанището Star Ferry, където пейките се редят по брега и погледнете към Хонконг. Последното място е най-доброто място за гледане на нощното лазерно и светлинно шоу „Симфония на светлините“ с музика.

Не пропускайте високият 34 метра „Големият Буда“ над манастира По Лин на остров Лантау, който беше доста уединено място, докато статуята не беше построена през 1993 г. Това е една от най-големите статуи на Буда от този вид в света и отнема 12 години за да се завърши. Размерът е поразителен, както отблизо, така и отдалече. Обстановката тук също е невероятна, заобиколена от зелена гора и гледка към океана и островите.

На екскурзия или почивка в Хонг Конг? Опитай местната кухня!

Кухня

Храната на Хонконг е повлияна от много различни култури като европейската, китайската, японската, но също така е силно повлияна от кантонската кухня. Има различни съставки в ястия от Хонконг, които са общи за кантонската кухня, като гъби шийтаке, китайски колбаси, китайско зеле, червен боб, семена от лотос и патешки яйца.

Любимият на всички Dim Sum е много разпространена храна в Хонг Конг. Можете да намерите класически пълнежи за вашия дим сум, като задушени скариди, свинско на барбекю, пиле и зеленчуци. Печената гъска се приготвя в традиционен кантонски стил. Считана за традиционна храна в Хонконг, гъската обикновено се готви, докато кожата се напука добре и месото остане сочно. Понякога се сервира със сос от сливи. Популярна закуска, рибните кюфтета са рибно-месни деликатеси, приготвени и поднесени по различни начини от пържени, варени в супа или в къри. Тази храна в Хонконг може да се намери често на уличните сергии. Често срещана храна в Хонконг, са парче говеждо месо, което се маринова главно в барбекю сос, кафява захар и други подправки. Приготвя се бавно във фурната и след това се сервира в супа с фиде с дайкон и пресен зелен лук.

Търсите евтини самолетни билети до Хонг Конг? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Хонг Конг, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Хонг Конг. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!