Оферти за самолетни билети от София до Ханой:
Еднопосочни самолетни билети от София до Ханой
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Ханой
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Ханой – Столицата на Виетнам

Ханой е столицата град на Виетнам. Покрива площ от 3359,82 km2. Вторият по големина град във Виетнам, той се състои от 12 градски района, един град на ниво област и 17 селски района. Разположен в делтата на Червената река, Ханой е културният и политически център на Виетнам.

Ханой е домакин на различни уважавани образователни институции и значими културни места, включително Националния университет на Виетнам, Националния стадион Mỹ Đình и Националния музей на изящните изкуства на Виетнам. Сред постиженията си той има обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО - Централният сектор на императорската цитадела Thăng Long, построена за първи път през 1011 г. сл. Хр. Ханой е единствената азиатско-тихоокеанска местност, получила титлата „Град за мир“ от ЮНЕСКО на 16 юли 1999 г., признавайки приноса му в борбата за мир, усилията му за насърчаване на равенството в общността, защита на околната среда, насърчаване на културата и образование, и грижа за младите поколения. Ханой се присъедини към Мрежата на творческите градове на ЮНЕСКО като град на дизайна на 31 октомври 2019 г., по повод Световния ден на градовете. Градът също така е бил домакин на множество международни събития, включително APEC Vietnam 2006, 132-та асамблея на Междупарламентарния съюз (IPU-132), срещата на високо равнище Северна Корея – Съединените щати в Ханой през 2019 г., както и Югоизточните азиатски игри през 2003 г., Азиатските игри на закрито през 2009 г. , и Игрите в Югоизточна Азия през 2021 г.

Имаш резервирани самолетни билети до Ханой? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Гмурнете се в пулсиращите градски улици на Ханой и ще уловите същността на виетнамския живот. Столицата на страната е процъфтяващ икономически център, който все още се придържа силно към традиционната култура, успявайки да бъде витрина както на стария, така и на съвременния Виетнам. Старият квартал е основната туристическа атракция на Ханой. Гъмжи от улични търговци, а кафенетата и ресторантите са оживени, съвременни сцени. Просто опитът да пресечете път тук може да се окаже изпълнено с адреналин бягство. Когато тълпите започнат да ви изморяват, Ханой има куп места за посещение, където можете да избягате за малко спокойствие. Езерото Хоан Кием е релаксираща почивка точно в града, докато Храмът на литературата и Виетнамският музей на етнологията са две от най-добрите места за посещение, за да размишлявате върху великата история на Виетнам.

На екскурзия или почивка в Ханой? Опитай местната кухня!

Кухня

Виетнамската кухня варира според региона. Всеки град, дори всяко село, има свой списък с уникални местни специалитети. Ханой не е изключение. Много от популярните виетнамски ястия произхождат оттук. А именно известната виетнамска супа с юфка фо е храна от Ханой, известна като една от най-емблематичните виетнамски храни. Разположена близо до китайската граница, кухнята на Северен Виетнам и по-специално в Ханой отразява китайските влияния. С по-хладния северен климат и широката наличност на сладководна риба и морски дарове, храната в Ханой има свой собствен отличителен вкус. Скариди, скариди, раци, миди и други морски дарове могат да бъдат намерени в някои от най-добрите храни в Ханой.

Градът е известен и със своята култура на улично хранене. Сергиите за улична храна са популярни и представляват по-голямата част от храната в Ханой. Някои от най-добрите и изненадващи местни кулинарни изживявания в Ханой може да изживеете на тротоарите с местните жители, а не в ресторанти.

Фо е може би най-известното виетнамско ястие, но знаете ли, че има различни варианти на фо? Пилешкото и телешкото фо е най-разпространеният вид в Ханой. Ако жадувате за топла купа супа с юфка, има вероятност да я намерите навсякъде във Виетнам. Може да се сервира като улична храна или в ресторанти от по-висок клас. Pho често се сервира и в международни виетнамски ресторанти, но вероятно не е толкова евтино и автентично, колкото да го ядете във Ханой.

Търсите евтини самолетни билети до Ханой? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Ханой, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Ханой. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!