Оферти за самолетни билети от София до Франкфурт:
Еднопосочни самолетни билети от София до Франкфурт
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Франкфурт
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Франкфурт – водещ финансов и високотехнологичен център

Струва ли си да посетите Франкфурт? Градът е дом на най-впечатляващия небостъргач в Германия, както и световноизвестни музеи ,галерии, исторически катедрали и зашеметяващи гледки. Този стар имперски град на река Майн – оттук и пълното му име Франкфурт на Майн – отдавна е важен търговски и икономически център. Впечатляващите високи сгради в банковия квартал, имат подчертан северноамерикански привкус, факт, който спечели на града прякорите „Mainhattan" и "Chicago on the Main."

Имаш резервирани самолетни билети до Франкфурт? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Разположен в сърцето на Стария град на Франкфурт (Altstadt), Römerberg е площад с неправилна форма с фонтана на справедливостта (Gerechtigkeitsbrunnen) в центъра му. Това е не само най-живописният обществен площад във Франкфурт, но и най-оживената пешеходна зона в града и дом на множество туристически атракции и забавни неща за правене, включително коледни базари и други събития.

Забележителностите тук включват многобройните открити магазини, някога често срещани в стария град. Тази група от 11 исторически сгради заедно съставляват сградата на старото кметство от средновековната епоха (Altes Rathaus). Специално внимание заслужава елегантната Имперска зала (Kaisersaal), някога сцена на великолепни банкети.

Разположен в сърцето на града, 200-метровата Maintower трябва да присъства в списъка ви за места, които да посетите. Завършен през 1999 г., този впечатляващ 56-етажен небостъргач е един от най-големите в Германия и е построен с превъзходна обсерватория на покрива, която е отворена за посещения.Гледката от последните му етажи са просто спиращи дъха. Ако посещавате в петък или събота, може да искате да планирате посещението си през нощта. Местата за наблюдения предлагат уникална възможност да видите града от високо през нощта.

Разположена в сърцето на оперния площад във Франкфурт (Opernplatz), старата опера (Alte Oper) е построена през 1880 г. в стила на италианския висок ренесанс. Разрушен по време на Втората световна война, той е възстановен и отворен през 1981 г. като едно от най-важните концертни зали в града. Новата опера на града, Oper Frankfurt и драматичният театър, Schauspiel Frankfurt, споделят едно съвременно и модерно място, известно като Städtische Bühnen Frankfurt. Йохан Волфганг Гьоте е един от най-известните поети на Франкфурт, израснал и работещ в града през 18 век. Къщата и музеят на Гьоте е същата къща, в която поетът е роден и създава някои от най-известните си творби. Музеят показва няколко артефакта от неговия живот и кариера, всички в най-автентичната обстановка от всички: собствения му дом.

На екскурзия или почивка в Франкфурт? Опитай местната кухня!

Кухня

Пазарите винаги са подходящото място, където може да усетите местния бит и култура и Kleinmarkthalle във Франкфурт, където много местни пазаруват ежедневно, не е изключение. Настоящата зала датира от 1954 г. и нейните 1500 квадратни метра съдържат 150 пазарни сергии, продаващи някои от най-добрите храни в Германия. Тук е мястото, където може да опитате известния франкфуртски „Зелен сос“ (Frankfurter Grüne Soße), традиционна подправка от седем билки, заквасена сметана и яйце. Можете също да опитате местни специалитети като колбаси, сирена и сладкиши.

Търсите евтини самолетни билети до Франкфурт? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Франкфурт, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Франкфурт. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flight365.bg сигурно и лесно!