Оферти за самолетни билети от София до Not found:
Еднопосочни самолетни билети от София до Not found
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Not found
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Emirates

Emirates е един от двата флагмански превозвача на Обединените арабски емирства (другият е близо до Etihad). Базирана в Гархуд, Дубай, авиокомпанията е дъщерно дружество на The Emirates Group, която е собственост на правителството на Dubai's Investment Corporation of Dubai.Това е и най-голямата авиокомпания в Близкия изток , изпълняваща над 3600 полета седмично от своя център на терминал 3 на международното летище в Дубай преди пандемията от COVID-19. Оперира до повече от 150 града в 80 държави на 6 континента чрез своя флот от близо 300 самолета. Товарните дейности се извършват от Emirates SkyCargo. Emirates е четвъртата по големина авиокомпания в света по планирани приходи от прелетени пътник-километри и втората по големина по отношение на прелетени товарни тонкилометри. През октомври 2008 г. Emirates премести всички операции на международното летище в Дубай на Терминал 3.
Emirates оперира със смесен флот от широкофюзелажни самолети Airbus и Boeing и е една от малкото авиокомпании, които управляват флот от широкофюзелажни самолети (с изключение на Emirates Executive). Към декември 2021 г. Emirates е най-големият оператор на Airbus A380 със 121 самолета в експлоатация и с един самолет, който е пенсиониран. След въвеждането си Airbus A380 се превърна в неразделна част от флота на Emirates, особено по маршрути на дълги разстояния с висока плътност. Emirates също е най-големият оператор на Boeing 777 в света със 155 самолета в експлоатация. Лозунгите на компанията включват Бъдете добри към себе си и летете с Emirates, От Дубай до дестинации по света, Fly Emirates Продължавайте да откривате, Най-хубавото в небето и Hello Tomorrow (използва се понякога и днес); текущият слоган е Fly Emirates, Fly Better. Преди спирането поради пандемията от COVID-19 през март 2020 г., глобалната мрежа на Emirates обхващаше 157 дестинации в 83 държави.
Emirates си сътрудничи с други авиокомпании, но не е член на нито един от трите глобални съюза на авиокомпании – Oneworld, SkyTeam или Star Alliance. През 2000 г. авиокомпанията за кратко обмисля присъединяване към Star Alliance, но избра да остане независима. Мотивите за това по-късно бяха разкрити от старши вицепрезидент на търговските операции на авиокомпанията в световен мащаб, че „Вашата способност да реагирате на пазара е възпрепятствана, защото се нуждаете от консенсус от вашите партньори в съюза“.

Багаж:

Разрешеният ръчен багаж на полет на Emirates ще зависи от вашата тарифа:
  • Икономичен: на клиентите е разрешено едно парче ръчен багаж, ръчна чанта или чанта за лаптоп, който не може да надвишава 55 x 38 x 20 см и не трябва да тежи повече от 7 кг.
  • Първа класа и бизнес класа: на клиентите се разрешават два броя ръчен багаж: едно куфарче плюс една ръчна чанта или една чанта за дрехи. Куфарчето не може да надвишава 45 x 35 x 20 см; чантата не може да надвишава 55 x 38 x 20 см; чантите за дрехи могат да бъдат с дебелина не повече от 20 см в сгънато състояние. Теглото на всяка част не трябва да надвишава 7 кг.Пътниците, пътуващи с бебета, могат да носят кошче или сгъваема количка, ако има място в кабината, ако няма, артикулът може да бъде чекиран безплатно в багажното отделение.
Забележка: За клиенти, които се качват на борда в Индия, имате право на една бройка ръчен багаж. Размерът на ръчния багаж не може да надвишава 115 см или 45,3 инча (дължина + ширина + височина).
Забележка: За всички полети, заминаващи от Бразилия, клиентите могат да носят до 10 килограма ръчен багаж.
Регистрирания багаж зависи от дестинацията на полета и класата, но килограмите вариват между 23 и 50 кг.