Оферти за самолетни билети от София до Дюселдорф:
Еднопосочни самолетни билети от София до Дюселдорф
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Дюселдорф
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Дюселдорф – Градът на най-елегантното авеню в Германия

Дюселдорф е столицата на Северен Рейн-Вестфалия, най-населената провинция в Германия. Това е вторият по големина град в щата и седмият по големина град в Германия, с население от 617 280 души. Дюселдорф е разположен при сливането на две реки: Рейн и Дюсел, малък приток. Наставката -dorf означава "село" на немски; използването му е необичайно за толкова голямо селище като Дюселдорф. По-голямата част от града се намира на десния бряг на река Рейн. Дюселдорф се намира в центъра както на Рейн-Рур, така и на столичния регион Рейнланд. Той граничи с регион Кьолн Бон на юг и Рур на север.

Проучването на Mercer за 2012 г. за качеството на живот класира Дюселдорф като шестия най-подходящ за живеене град в света.Летище Дюселдорф е четвъртото най-натоварено летище в Германия след тези на Франкфурт, Мюнхен и Берлин, което служи като най-важното международно летище за жителите на гъсто населения Рур, най-голямата градска зона в Германия. Дюселдорф е международен бизнес и финансов център, известен със своите модни и търговски панаири и е седалище на една Fortune Global 500 и две DAX компании. Messe Düsseldorf организира близо една пета от водещите търговски изложения. Като втори по големина град в Рейнланд, Дюселдорф провежда празненства на Рейнския карнавал всяка година през февруари/март, като карнавалните празненства в Дюселдорф са третият по популярност в Германия след тези, които се провеждат в Кьолн и Майнц.

Градът е известен и с влиянието си върху електронната/експериментална музика (Kraftwerk) и японската общност.

Имаш резервирани самолетни билети до Дюселдорф? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Атрактивният град Дюселдорф в Германия е високо ценен като един от водещите университетски градове в страната и е важен център за изкуство и мода. Град с история и широки улици, облицовани с елегантни магазини, заобиколен от паркове и градини, обграждащи оживения център. Като важен културен център Дюселдорф има десетки музеи и над 100 художествени галерии. Последните обхващат всичко - от международно признати съоръжения, като впечатляващата колекция на изкуствата Северен Рейн-Вестфалия, до по-малките инсталации, намиращи се в модерния градски район Königsallee. Тези туристически атракции – заедно с местоположението на града на река Рейн, многобройните му широки площади и прекрасните крайречни алеи, го правят особено приятно място за всеки турист. В допълнение към многото други забавни неща за правене в Дюселдорф, всеки юли градът е домакин на Größte Kirmes am Rhein, което буквално се превежда като „Най-големият панаир на Рейн“. Този огромен, едноседмичен панаир за забавления привлича повече от четири милиона посетители всяка година. А през ноември популярният Карневал носи паради и цветни костюми.

Най-елегантната улица в Дюселдорф, Königsallee – буквално преведена на английски като „Кралското авеню“ – е известна на местните като „Kö“ и се смята за най-луксозния търговски район в Германия. Сравним с шикозното Avenue Montaigne в Париж, този дълъг участък от висок клас недвижими имоти е построен през 1802 г. и продължава да привлича тълпите с еклектичната си комбинация от ексклузивни бутикови магазини, дизайнерски магазини за дрехи и луксозни търговски пасажи. Освен това предлага художествени галерии или ресторанти и кафенета.

Редица изискани луксозни хотели също се редят по улицата, някои от тях се гордеят с отлични вътрешни дворове на покрива с гледка към тази оживена улица и града.

Крайбрежната алея на Рейн в Дюселдорф (Rheinuferpromenade) предлага един от най-добрите начини да се насладите на прекрасния речен бряг на града. Отворен през 1997 г. като средство за скриване на един от най-натоварените пътища в града (заровен е под крайбрежната алея), този дълъг пешеходен маршрут придава на града подчертано средиземноморски привкус, облицован от кафенета, ресторанти, галерии и магазини от едната страна , и могъщият Рейн от друга. Простираща се по целия път от моста Оберкасел и свързваща Стария град със сградите на парламента на щата, километърът и половина, озеленена с дървета алея обхваща пешеходни и велосипедни алеи и предлага безброй възможности за разглеждане на забележителности.

Старият град на Дюселдорф (Altstadt) остава забележително добре запазен и трябва да бъде включен в списъка ви със задължителни атракции. Фокусът на Стария град е Marktplatz, където ще намерите внушителната сграда на кметството (Rathaus) и голяма конна статуя на курфюрста Джон Уилям II, издигната през 1711 г. Друг акцент е кулата на замъка (Schlossturm) в Burgplatz на брега на Рейн. Единствената оцеляла част от стария замък, която някога е доминирала над града, кулата е дом на SchiffahrtsMuseum, един от най-добрите (и най-старите) морски музеи в Германия с очарователни експонати за историята на корабостроенето и търговията.

На екскурзия или почивка в Дюселдорф? Опитай местната кухня!

Кухня

Този забележителен град може да се похвали с разнообразна и вкусна селекция от ресторанти, пазари, кафенета, магазини и места предлагащи курсове по готварство. Има изобилие от местни продукти, иновативно готвене и традиционни ястия, които ще държат гладните пътешественици изключително заети по време на градска почивка. В Дюселдорф можете да намерите много традиционни немски ястия и ресторанти, предлагащи различни специалитети на провинция Северен Рейн Вестфалия. Типичните ястия от Дюселдорф включват „Himmel and Erde“. Ястие, приготвено от черен пудинг, картофи и ябълково пюре и „Rheinischer Döbbekooche“, което е примерът на Дюселдорф за картофена торта. Soleier е традиционна пивоварна закуска в Дюселдорф от кисели яйца, които се обелват и приготвят по специфичен начин. Яйцата се сваряват твърдо и се мариновани в оцет, сол, чесън и подправки като дафин, кимион и зърна черен пипер. Рейнско мариновано печено - това е една телешка яхния, предварително маринована и след това сварена във вода, оцет и подправки, като дафинов лист и черен пипер. По принцип сладко-кисело задушено месо. Сауербратен се определя като едно от националните ястия на Германия. Това всъщност е едно от най-известните немски ястия, за което всеки регион има своя собствена рецепта. Регионалните варианти на сауербратен се различават главно по съставките на тяхната марината, сосове и традиционни комбинации. В Дюселдорф обикновено се сервира с червено зеле, Kartoffelkloß (големи картофени кнедли), Spätzle, варени картофи или юфка. Currywurst - Типична немска улична храна, вездесъща в павилионите на Дюселдорф. Името произлиза от комбинацията от къри и братвурст, много вкусна наденица, специалитет на Дюселдорф). Това е печена на скара (понякога варена) и нарязана наденица, покрита със сос на основата на кетчуп, поръсена с къри и придружена от бял хляб или пържени картофи. Тъй като е улична храна, обикновено се сервира в тарелка за вкъщи.

Търсите евтини самолетни билети до Дюселдорф? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Дюселдорф, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Дюселдорф. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!