Оферти за самолетни билети от София до Далас:
Еднопосочни самолетни билети от София до Далас
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Далас
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Далас – Опознай Тексас

Далас е най-населеният град в метроплекса Далас – Форт Уърт, четвъртата по големина столична зона в Съединените щати със 7,5 милиона души. Това е най-големият град и седалище на окръг Далас в американския щат Тексас с части, които се простират в окръзите Колин, Дентън, Кауфман и Рокуол. С население от 1 304 379 души от преброяване през 2020 г., това е деветият по население град в САЩ и третият по големина в Тексас след Хюстън и Сан Антонио.

Градовете Далас и близкият Форт Уърт първоначално са били развити поради изграждането на големи железопътни линии през района, позволяващи достъп до памук, добитък и по-късно петрол в Северен и Източен Тексас. Изграждането на междущатската магистрална система засили известността на Далас като транспортен център, с четири главни междущатски магистрали, които се събират в града и пета междущатска верига около него. След това Далас се развива като силен индустриален и финансов център и основно вътрешно пристанище, поради сближаването на основните железопътни линии, междущатски магистрали и изграждането на международното летище Далас/Форт Уърт, едно от най-големите и натоварени летища в света.

Доминиращите сектори на икономиката включват отбраната, финансовите услуги, информационните технологии, телекомуникациите и транспорта. Метроплексът Далас – Форт Уърт е домакин на 23 компании от Fortune 500,. Над 41 колежи и университети са разположени в столичния му район, което е най-много от всички столични райони в Тексас. Градът има население от безброй етнически и религиозни среди. WalletHub нарече Далас петият най-разнообразен град в Съединените щати през 2018 г.

Имаш резервирани самолетни билети до Далас? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Град Далас има богата история, вкоренена в животновъдството, земеделието и производството на петрол, като се разраства бързо като търговски център след въвеждането на железопътната линия през 1873 г. След Втората световна война градът става дом на множество застрахователни корпорации и банки, което го прави важен бизнес и финансов център – перфектен сюжет за най-известната сапунена опера за власт, пари и интриги: Далас. Очарователната история в Далас е само една от причините, поради които хората го посещават, но има толкова много други атракции и неща за правене. От архитектурата на сгради като Музея на природата и науката Perot и възрожденската готика Kirby Building до музеи, концертни зали и градски паркове, лесно е да попълните маршрут. Центърът на града е най-доброто място за начало на посещението. Тук ще намерите много отлични музеи, ресторанти и хотели, както и безброй забавни неща за правене. Можете да се разклоните в други квартали на Далас, като West End, Arts District и нововъзникващия Deep Vellum District с еклектични ресторанти и магазини.

Въпреки че не е най-високата сграда в Далас, Reunion Tower несъмнено е най-забележителната и най-разпознаваемата. Завършена през 1978 г. и изглеждаща като геодезична топка, кацнала на върха на пет цилиндрични бетонни стълба, нейната дължина от 560 фута е зрелищно осветена през нощта, подчертавайки нейните уникални очертания. Акцентът на кулата е платформата за наблюдение GeO-Deck с панорамни гледки на Далас от 470 фута във въздуха. Винаги се провеждат специални събития с тези 360-градусови гледки, от йога до уроци по рисуване.

На екскурзия или почивка в Далас? Опитай местната кухня!

Кухня

Метроплекс Далас-Форт Уърт има повече ресторанти на глава от населението, отколкото където и да е другаде в Съединените щати. С толкова много възможности за избор и видове храни, които да изпитате, не е чудно, че туристите се чудят кое да опитат първо. Местните обичат пържени, пиканти ястия и много подправки. Далас може да се похвали с една от най-добрите лаоски и тайландски кулинарни сцени в страната, вълнуващи японски и италиански ястия и класически южняшки ястия с ясно тексаски привкус.

В Далас, където пушеното месо е здраво вкоренено в културния пейзаж на града, може да е малко трудно да назовете любимото си място за барбекю. Въпреки това The Pecan Lodge се счита за най-добрият ресторант в града. Едночасовото чакане ще бъде забравено, щом опитате най-вкусното пушено месо в Северен Тексас. Наличието на тако Dallas е задължително, а ресторант Revolver Taco Lounge е предпочитано място за консумацията му. Главният готвач Revolver Regino Rojas наскоро е бил включен в списъка за най-добър готвач за 2018 г.: Награда на Southwest James Beard Foundation, така че това трябва да ви даде известна индикация колко добро е това място. Пескадо тако, приготвено с пържена дива треска в стил Баха, напоена с тесто Modelo Especial, е истинска наслада, както и такосите от октопод в стил карнитас, покрити с хрупкав, пържен праз лук и халапеньо салса.

Търсите евтини самолетни билети до Далас. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Далас не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Далас. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!