Оферти за самолетни билети от София до Чикаго:
Еднопосочни самолетни билети от София до Чикаго
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Чикаго
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Чикаго – Ветровитият град

Чикаго е най-населеният град в американския щат Илинойс и третият - най-населеният град в Съединените щати, след Ню Йорк и Лос Анджелис. С население от 2 746 388 души според преброяването през 2020 г.

Чикаго е международен център за финанси, култура, търговия, индустрия, образование, технологии, телекомуникации и транспорт.] Международното летище O'Hare редовно се класира сред първите шест най-натоварени летища в света според проследяваните данни от Международния съвет на летищата. Регионът също има най-голям брой федерални магистрали и е железопътен център на нацията. Районът на Чикаго има един от най-високите брутни вътрешни продукти (БВП) в света, генерирайки 689 милиарда долара през 2018 г. Икономиката на Чикаго е разнообразна, като нито една индустрия не наема повече от 14% от работната сила.Той е дом на няколко компании от Fortune 500.

58-те милиона туристи в Чикаго през 2018 г. поставиха нов рекорд. Забележителностите в града включват Millennium Park, Navy Pier, Magnificent Mile, Art Institute of Chicago, Museum Campus, Willis (Sears) Tower, Grant Park, Museum of Science and Industry и Lincoln Park Zoo. Културата на Чикаго включва визуални изкуства, литература, филми, театър, комедия (особено импровизационна комедия), храна, танци, включително модерни танцови и джаз трупи и балета на Джофри, и музика, особено джаз, блус, соул, хип-хоп, госпъл и електронна танцова музика, включително хаус музика. Чикаго е и местоположението на Чикагския симфоничен оркестър и Лиричната опера на Чикаго. От колежите и университетите в района Чикагският университет, Северозападният университет и Университетът на Илинойс в Чикаго са класифицирани като университети за докторска степен с „най-високо научно изследване“. Чикаго има професионални спортни отбори във всяка от големите професионални лиги, включително два отбора от Мейджър Лийг Бейзбол.

Имаш резервирани самолетни билети до Чикаго ? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Чикаго, „Ветровитият град“, както често го наричат, се намира покрай бреговете на езерото Мичиган. Известен със своята оживена сцена на изкуствата, множество културни забележителности, отлично пазаруване и интересна архитектура, този град привлича посетители от САЩ и целия свят. Чикаго се радва на световна репутация като център на архитектурата и изкуството от 20-ти век, след като архитекти като Луис Съливан и Франк Лойд Райт и художници като Пикасо, Миро, Дюбюфе и Шагал оставят своя отпечатък.

Градът има какво да предложи и в спортната сфера, с Чикаго Беърс в американския футбол, Чикаго Уайт Сокс и Къбс в бейзбола и Чикаго Булс в баскетбола. Не на последно място са красивите плажове, които се простират по крайбрежието, привличайки тълпи от търсачи на слънце през лятото.

Решаването кога да посетите Чикаго може да зависи от вашите интереси, особено ако идвате за спортни или културни събития, но пролетта до есента е най-доброто време за времето.

Милениум Парк е част от по-големия Grant Park, разположен в центъра на Чикаго, граничещ с Мичиган Авеню на запад, Columbus Drive на изток, Randolph Street на север и Monroe Street на юг. Централният му елемент е 110-тонна скулптура, наречена Cloud Gate, която има полирана повърхност от огледална неръждаема стомана, вдъхновена от течния живак. Той отразява околностите, включително сградите, небето и туристите, които минават през централната му арка. Друга топ атракция в Millennium Park е фонтанът Crown Fountain, очарователна модерна интерпретация на древния гаргойл, който създава вид на вода, изтичаща от устата на прожектирани изображения на граждани на Чикаго. Други популярни неща за правене тук включват гледане на представление в павилиона на Джей Прицкер, място за концерти на открито и посещение на градината Лури, която е отворена за обществеността безплатно през цялата година.

На екскурзия или почивка в Чикаго? Опитай местната кухня!

Кухня

Чикаго си спечели репутацията на една от най-добрите кулинарни столици на американците. И нищо чудно – храната е неразделна част от богатата история на града. Първите големи потоци от имигранти идват в Чикаго в средата на 1800 г., носейки със себе си не само своите надежди и мечти, но и своите кулинарни традиции. Днес тези разнообразни приноси превърнаха кулинарната сцена в Чикаго в богат микс от кулинарни култури. Изглежда, че Чикаго има всички причина да бъде първокласен град за хранене - приключенски, елегантен, привлекателен - но предоставя всичко това без никаква арогантност или претенция. Това е място, където големината на сандвича няма граници, пицата се яде с нож и вилица, а хот-догът представлява нещо повече от летни бейзболни игри и готвене в двора. Освен това е място, където нови и стари рецепти често се сблъскват, създавайки вълна от вълнуващи вкусове, които могат да произлязат от град с толкова много богата история и разнообразие.

Световноизвестният Чикаго дог е пикантно лакомство, чиято репутация е надмината само от изкусителния му вкус. Говеждо месо в кифличка с маково семе, украсена с жълта горчица, гарнирана с нарязан бял лук, сладка кисела краставичка, парче копър и домати, чушки и малко сол и целина. Не забравяйте, че при чикангския хот дог, кетчупа не е разрешен!

Търсите евтини самолетни билети до Чикаго. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Чикаго не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Чикаго. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!