Оферти за самолетни билети от София до Буенос Айрес:
Еднопосочни самолетни билети от София до Буенос Айрес
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Буенос Айрес
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Буенос Айрес– Столицата на Аржентина

Буенос Айрес е столица и главен град на Аржентина. Градът е разположен на западния бряг на Рио де ла Плата, на югоизточното крайбрежие на Южна Америка. „Буенос Айрес“ може да се преведе като „попътен вятър“ или „добър въздух“, но първото е значението, предвидено от основателите през 16 век, чрез използването на оригиналното име „Real de Nuestra Señora Santa María del Buen Ayre “, кръстен на Мадоната от Бонария в Сардиния, Италия.

Голямата агломерация на Буенос Айрес, която също включва няколко района на провинция Буенос Айрес, представлява четвъртата по население столична зона в Северна и Южна Америка с население от около 15,6 милиона. Освен това е вторият по големина град на юг от Тропика на Козирога. Качеството на живот в Буенос Айрес е класирано на 91-во място в света през 2018 г., като е едно от най-добрите в Латинска Америка. През 2012 г. той беше най-посещаваният град в Южна Америка и вторият най-посещаван град в Латинска Америка.

Известен е със запазената си еклектична европейска архитектура и богат културен живот. Това е мултикултурен град, който е дом на множество етнически и религиозни групи, допринасящи за неговата култура, както и за диалекта, който се говори в града и в някои други части на страната. Това е така, защото от 19-ти век градът и страната като цяло са били основен получател на милиони имигранти от цял ​​свят, което го превръща в смесителен котел, където няколко етнически групи живеят заедно. По този начин Буенос Айрес се счита за един от най-разнообразните градове в Америка. Буенос Айрес проведе 1-вото световно първенство на FIBA ​​през 1950 г. и 11-то световно първенство на FIBA ​​през 1990 г., 1-вите Панамерикански игри през 1951 г., бил е мястото на две места на Световното първенство по футбол през 1978 г. и едно на Световното първенство за мъже на FIVB през 1982 г. Съвсем наскоро Буенос Айрес имаше място на Световното младежко първенство на FIFA през 2001 г. и на Световното първенство по волейбол на FIVB през 2002 г. за мъже, бил е домакин на 125-ата сесия на МОК през 2013 г., Летните младежки олимпийски игри през 2018 г. и срещата на върха на Г-20 през 2018 г.

Имаш резервирани самолетни билети до Буенос Айрес? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Елегантен, но винаги оживен, Буенос Айрес капсулира самата същност на Аржентина. Вторият по големина град в Южна Америка, Буенос Айрес е политическата, икономическа и културна столица на Аржентина, както и вратата към останалата част от тази голяма нация.

Неговият компактен, обграден с дървета център напомня за Париж с много очарователни ъгли, където спретнати многоетажни апартаменти се редят с атрактивни сгради от 19-ти век. Повечето посетители за първи път са изненадани да открият, че този голям град е успял да запази старите си традиции. Всеки от неговите 47 „barrios“ може да се похвали със свой собствен характер и никога няма да се уморите да изследвате тези възхитителни квартали. Сред най-популярните са Палермо, Ла Реколета и Белграно с техните широки булеварди, облицовани с дворцови имения, луксозни високи сгради и големи паркове. Също така забавни за разглеждане са Сан Телмо и Ла Бока с техния отличителен колоритен артистичен усет. В централната част на града Plaza de Mayo е традиционният център на развлеченията и дейността, докато Avenida Santa Fe е най-модерната търговска зона в града.

На екскурзия или почивка в Буесно Айрес. Опитай местната кухня!

Кухня

Аржентинската кухня се описва като културно смесване на средиземноморски влияния, донесени от испанците през колониалния период и по-късно от италиански и испански имигранти в Аржентина през 19-ти и 20-ти век, с влияния от по-нататъшно културно смесване на criollos (поради испанските колонизатори ) с коренното население на Аржентина (като мате и хумитас).

Освен асадо (аржентинското барбекю), никое друго ястие не отговаря по-точно на националната идентичност. Въпреки това огромната територия на страната и нейното културно многообразие са довели до местна кухня от различни ястия. Аржентинците имат репутация на любовта си към яденето. Социалните събирания обикновено са съсредоточени върху споделяне на храна. Поканите за вечеря у дома обикновено се възприемат като символ на приятелство, топлина и интеграция. Неделният семеен обяд се счита за най-значимото хранене за седмицата, чиито акценти често включват асадо или паста. Друга особеност на аржентинската кухня е приготвянето на домашно приготвена храна като пържени картофи, банички и паста, за да отпразнувате специален повод, да се срещнете с приятели или да почетете някого. Домашно приготвената храна също се разглежда като начин да се покаже привързаност. Aржентинските ресторанти включват голямо разнообразие от кухни, цени и вкусове.

Повечето региони на Аржентина са известни със своята диета, ориентирана към говеждо месо. Месото на скара от асадо (барбекю) е основна храна, като пържолите и телешките ребра са особено разпространени. Самият термин асадо се отнася до дълги ивици телешки ребра, нарязани по хълбоците. Популярни продукти като chorizo (свинска наденица), morcilla (кървавица), chinchulines (chitterlings), mollejas (сладък хляб) и други части на животното също се радват. Най-често срещаната подправка за Asado е чимичури, сос от билки, чесън и оцет. За разлика от други препарати, аржентинците не включват лют червен пипер в тяхната версия на чимичури, но включва все още пикантна, но по-мека форма на червен пипер, ají molido.

Търсите евтини самолетни билети до Буенос Айрес. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Буенос Айрес не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Буенос Айрес. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!