Оферти за самолетни билети от София до Брюксел:
Еднопосочни самолетни билети от София до Брюксел
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Брюксел
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Брюксел – столицата на Европейския съюз

Брюксел, столицата на Белгия, главното седалище на белгийското кралско семейство и столица на Европейския съюз, е забележително малък, спокоен въпреки важното си значение. За разлика от красивите Брюж и Гент, с техните тълпи туристи, Брюксел е основният икономически и образователен център на Белгия, което придава на града по-ежедневно усещане от другите градове.Тук получавате усещане за белгийския живот, особено за неговата фантастична култура на ресторанти и кафенета. Въпреки че Брюксел може да няма звездните туристически атракции на други белгийски градове, столицата има повече от достатъчно неща за вършене, за да държи посетителите заети за няколко дни, с множество музеи и художествени галерии от световна класа, както и по-странни забележителности акценти, като Атомиума и някои прекрасни останки от стара архитектура в стария градски квартал.След като се докоснете до готическия и бароков блясък, не забравяйте да се запасите с прочутия брюкселски шоколад.

Имаш резервирано самолетни билети до Брюксел? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Точно в сърцето на Стария град на Брюксел, главният площад на града (известен като Grand Place) е един от най-добре запазените в Европа и най-голямата туристическа атракция на града. Голяма част от елегантния характер на площада се дължи на уникалната архитектура на неговите елегантни Gilde Huizen (къщи на гилдията) с техните великолепни фронтони, пиластри и балюстради, богато издълбана каменна зидария и богата златна украса. Създаден е за първи път през 11 век и скоро след това се развива, за да се превърне в политически и икономически център на града.Най-разпознаваемата сграда на площада е Hôtel de Ville (Кметството), построена през 1402 г. Вътре има няколко великолепни стаи. Сред най-впечатляващите са Максимилианската камера, украсена с брюкселски гоблени; голямата зала на Съвета с превъзходен таван от Виктор Янсенс и гоблени по негови проекти; голямата банкетна зала и Брачната стая, и двете красиво облицовани.

По Rue de l'Etuve е най-известната забележителност на Брюксел, Манекен Пис, обикновено обсаден от тълпа туристи. Въпреки че може да бъде проследен най-малко до 1388 г., не се знае нищо много за произхода на фигурата на уриниращо малко момче, популярно наричано „най-старият гражданин на Брюксел“. Manneken обаче е забулен в различни легенди. Според един фонтанът е паметник на смело дете, предотвратило пожар, според друг той е в памет на сина на граф, който се е поддал на належащо желание, докато е участвал в процесия.

Любима атракция за фотосесии е Кралският дворец (Palais Royal), който се използва от белгийското кралско семейство като официална резиденция. Белгийското знаме, развято от покрива, сигнализира за присъствието на суверена, а церемониалната смяна на гвардията се извършва всеки ден около 14:30 часа. От края на юли до края на август се предлагат безплатни обиколки с екскурзовод на интериора на двореца, в големите приемни стаи и зали. Около двореца има ансамбъл от културни сгради с неокласически фасади. Palais des Académies, дом на Кралската академия на науките и някогашна резиденция на престолонаследника на Оранж, и Palais des Beaux-Arts (Paleis voor Schone Kunste) в западната част на площада, проектиран и построен през 20-те години на миналия век от Виктор Орта.

Заедно с Манекен Пис, Атомиумът е една от най-известната забележителност на Брюксел. Странната 102-метрова конструкция от стомана и алуминий, проектирана от архитекта Андре Уотъркейн за Световното изложение в Брюксел през 1958 г. е най-сюрреалистичната гледка в града.Сградата представлява молекула на желязо, увеличена 165 милиона пъти. Днес посетителите могат да влязат в сградата, за да разгледат нейния интериор в стил на научна фантастика. Долните сфери са дом на постоянна изложба за историята на структурата. Горната сфера предлага невероятни панорами към целия град.

На екскурзия или почивка в Брюксел? Опитай местната кухня!

Кухня

Тъй като е с френски и фламандски произход, дом на голямо мигрантско население и домакин на бизнеси от цял свят, кулинарната сцена в Брюксел е разнообразна и вкусна. Сред това многообразие обаче Брюксел поддържа и своята уникална белгийска кухня. Това което отличава белгийската храна е, че щом намерят нещо, което харесват, белгийците го усъвършенстват. Например, няма да ядете просто пържени картофи, ще ядете пържени картофи, приготвени до съвършенство. Когато мислите за неща за ядене в Брюксел, вафли, шоколад и бира може да изникнат в ума ви. Белгия обаче има и много традиционни пикантни ястия, като обилна фламандска яхния и кюфтета по белгийски.

Пържените картофи са основна част от белгийската кухня и като такава техниката за създаване на отлични пържени картофи е усъвършенствана. Използва се метод на двойно пържене, за да се постигнат пържени картофи, които са меки отвътре със свеж и хрупкав външен слой. Мидите, често сервирани като moules frites (с гарнитура от пържени картофи), са миди от северно море, сварени в бульон. Moules marinières, най-популярният стил, се състои от миди в бульон от бяло вино, масло, течове, целина и магданоз. Лека и приятна храна подходяща за летните дни. Белгия е истински последовател на идеята, че ако ще направите нещо, трябва да го направите както трябва. Съответно шоколадът е форма на изкуство. Ще намерите топящи се в устата ви ръчно изработени шоколадови бонбони, налични в целия град. Около Големия дворец също има много магазини за шоколадови бонбони, така че това е най-доброто място да започнете своята шоколадова одисея.

Докато сте в Брюксел, отбийте се в някои от многобройните шоколатиери и се поглезете с няколко пралини. Ако имате време, запишете се за сесия за правене на шоколад, научете някои трикове от занаята и зарадвайте приятелите си у дома с шоколада си – ако стигне дотам.

Търсите евтини самолетни билети до Брюксел? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Брюксел, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Брюксел. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flight365.bg сигурно и лесно!