Оферти за самолетни билети от София до Not found:
Еднопосочни самолетни билети от София до Not found
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Not found
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

British Airways

British Airways (BA) е водещата авиокомпания превозвач на Обединеното кралство. Седалището му е в Лондон, Англия, близо до главния център на летище Хийтроу. Авиокомпанията е вторият по големина базиран в Обединеното кралство превозвач, въз основа на размера на флота и превозените пътници, след easyJet. През януари 2011 г. BA се слива с Iberia, създавайки International Airlines Group (IAG), холдингова компания, регистрирана в Мадрид, Испания. IAG е третата по големина авиокомпания в света по отношение на годишни приходи и втората по големина в Европа. British Airways е първата пътническа авиокомпания, която е генерирала повече от 1 милиард щатски долара по един въздушен маршрут за една година (от 1 април 2017 г. до 31 март 2018 г. по маршрута Ню Йорк-JFK - Лондон-Хийтроу).

British Airways обслужва над 160 дестинации, включително осем вътрешни и 26 в Съединените щати. Част от дестинациите извън Европа са Индия, Банкок, Кейптаун, Дърбан, Йоханесбург, Порт Елизабет и Китай. Авиокомпанията е член и един от основателите на Oneworld, алианс на авиокомпании.

Багаж:

British Airways използва доста класическа система за допустим багаж, в зависимост от класата на кабината.Таксите за допълнителен багаж на бройка зависят от това кога купувате допустимия си багаж, класата на кабината си и накрая (понякога) дали летите от Гетуик / Станстед или друг маршрут.
Ръчен багаж на British Airways
1 ръчна чанта/чанта за лаптоп: БЕЗПЛАТНО
1 стандартен ръчен багаж: БЕЗПЛАТНО
Ограничения за размера:
Лична вещ: 16 x 12 x 6 инча (40 x 30 x 15 см), до 23 кг
Стандартен ръчен багаж: 22 x 18 x 10 инча (56 x 45 x 25 см), до 23 кг
Политика за носене на бебета в скута:
Разрешен е 1 допълнителен ръчен багаж за предмети, необходими по време на полета
До 22 x 18 x 10 инча (56 x 45 x 25 см), до 23 кг
Допустим регистриран багаж на British Airways
Всички регистрирани чанти трябва да отговарят на максимално тегло от 23 кг за икономична и премиум икономична класа; 32 кг за тарифи за бизнес и първа класа и трябва да се придържат към максимални размери от 35,5 x 29,5 x 16 инча (90 x 75 x 43 cm).
Само ръчен багаж
  • Икономическа класа: 1 чанта е включена 23 кг
  • Икономическа премиум: включени са 2 чанти 23 кг
  • Бизнес класа: включени са 2 чанти 32 кг

Първа класа: включени 3 чанти 32 кг Деца и бебета (на възраст 2-11 със запазено място): Същите надбавки като за възрастни плюс до два елемента, включително сгъваема количка, кошара за пътуване, столче за кола или колан за носене. Бебета под 2 години: 1 чанта 23 кг плюс до два елемента, включително сгъваема количка, кошара за пътуване, столче за кола или колан за носене.