Оферти за самолетни билети от София до Бостън:
Еднопосочни самолетни билети от София до Бостън
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Бостън
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Бостън – Столицата на Масачузетс

Бостън е столицата и най-населеният град на Масачузетската общност в Съединените щати и 24-ият по население град в страната. Самият град обхваща около 48,4 квадратни мили (125 km2) с население от 675 647 през 2020 г. Бостън е една от най-старите общини в Съединените щати, основана на полуостров Шомут през 1630 г. от пуритански заселници от английския град със същото име. Многобройните първи в Бостън включват първия обществен парк в Съединените щати (Boston Common, 1634г), първото обществено или държавно училище (Boston Latin School, 1635г) първата система на метрото (метрото Tremont Street, 1897г) и първата голяма обществена библиотека (Boston Public Library, 1848г).

Днес Бостън е процъфтяващ център за научни изследвания. Многото колежи и университети в района на Бостън, особено Харвард и Масачузетския технологичен институт, го правят световен лидер във висшето образование, включително право, медицина, инженерство и бизнес, а градът се счита за глобален пионер в иновациите и предприемачеството, с близо 5000 стартиращи компании. Икономическата база на Бостън също включва финанси,професионални и бизнес услуги, биотехнологии, информационни технологии и правителствени дейности. Домакинствата в града твърдят, че са с най-висок среден процент на филантропия в Съединените щати. Предприятията и институциите се нареждат сред първите в страната по екологична устойчивост и инвестиции.

Имаш резервирани самолетни билети до Бостън? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Може би никой друг град в Америка не пази толкова много история от епохата на колониалната и революционната война, колкото Бостън. Тогава не е изненадващо, че основните му места са се превърнали в пътека за поклонение за американците и за други, които се надяват да придобият представа за тази история. Но повече от това, пътеката на свободата е добро въведение в днешния град, свързвайки или минавайки близо до някои от най-обичаните му туристически атракции. Бостън е лесен за придвижване пеша, тъй като основните му забележителности са сравнително близо, а първата система на метрото в Америка, свързва важните му квартали.

От другата страна на река Чарлз, водна лятна зона за отдих, чийто бостънски бряг е запазен като парк Еспланада, се намира Кеймбридж. Въпреки че е отделен и независим град, за туристически цели Кеймбридж е част от Бостън и е свързан със същата транзитна система. Тук ще намерите два от най-престижните и важни американски университети, Харвард и Масачузетския технологичен институт (MIT). Тези и многото други университети и колежи в района помагат на Бостън да остане младежко и оживено място с оживена културна сцена. С всички възможности за музика, театър и развлечения, плюс изобилието от ресторанти, никога няма да сте на загуба за неща, които да правите в Бостън през нощта.

На екскурзия или почивка в Бостън? Опитай местната кухня!

Кухня

Най-добрите ястия в Бостън често съдържат местни морски дарове, като омари, стриди и миди. Но с прякора си Beantown, Бостън е много повече от просто вкусна морска кухня. Месни ястия, вдъхновени от Италия десерти и прочути американски семпли ястия са основни продукти в столицата на Масачузетс. Независимо дали търсите сандвичи, рулца с морски дарове или сладко лакомство, Бостън има от всичко за всеки.

Бостън получава прякора „Beantown“ от любовта си към печен боб, поради което бостънският боб е основна храна в повечето ресторанти в града. Въпреки името на ястието, бобът всъщност се задушава или вари, смесва се със свинско месо или бекон и се подслажда с меласа или сироп. Много местни жители обичат бостънския си печен боб с порция черен хляб. Един от най-популярните десерти в Бостън, канолис са сладки италиански сладкиши, пълни със сирене рикота, обикновено гарнирани с ядки, шоколад или плодове. Те са в менюто на повечето ресторанти и кафенета, но местните предпочитат да ги купуват пресни от пекарната, особено в квартал North End. Бостънският крем пай е основна част от бостънската диета от 1856 г. Въпреки че се нарича пай, той е по-скоро торта, състояща се от 2 кръга пандишпан с яйчен крем с блясък от ромов сироп и шоколадов топинг.

Търсите евтини самолетни билети до Бостън. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Бостън не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Бостън. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!