Оферти за самолетни билети от София до Богота:
Еднопосочни самолетни билети от София до Богота
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Богота
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Богота – Столицата на Колумбия

Богота е столица на Колумбия и един от най-големите градове в света. Градът се администрира като столичен окръг, както и като столица на, макар и не част от, околния департамент Кундинамарка. Той е политически, икономически, административен и индустриален център на страната.Богота е основана като столица на Новото кралство Гранада на 6 август 1538 г. от испанския конкистадор Гонсало Хименес де Кесада след тежка експедиция в Андите, завладяваща Муиска, местните жители на Алтиплано.

Градът се намира в центъра на Колумбия, на високо плато, известно като саваната на Богота, част от Алтиплано Кундибояцензе, разположен в Източните Кордилери на Андите. Богота е третата по височина столица в Южна Америка и в света след Кито и Ла Пас, със средна надморска височина от 2640 метра. Подразделен на 20 населени места, Богота има площ от 1587 квадратни километра и сравнително хладен климат, който е постоянен през цялата година.

Градът е дом на централните офиси на изпълнителната власт (Офисът на президента), законодателната власт (Конгреса на Колумбия) и съдебната власт (Върховния съд, Конституционния съд, Държавния съвет и Висшия съдебен съвет) на колумбийското правителство. Богота се откроява със своята икономическа сила и свързаната с нея финансова зрялост, привлекателността си за глобалните компании и качеството на човешкия капитал. Това е финансовото и търговско сърце на Колумбия, с най-много бизнес дейности от всички градове в страната. Столицата е домакин на основния финансов пазар в Колумбия и природния регион на Андите и е водеща дестинация за нови проекти за преки чуждестранни инвестиции, идващи в Латинска Америка и Колумбия. Той има най-високия номинален БВП в страната, отговорен за почти една четвърт от общия нация (24,7%).

Летището на града, международното летище Ел Дорадо, кръстено на митичния Ел Дорадо, обработва най-големия обем товари в Латинска Америка и е на трето място по брой хора. Богота е дом на най-големия брой университети и изследователски центрове в страната и е важен културен център с много театри, библиотеки и музеи. Богота се нарежда на 52-ро място в индекса на глобалните градове за 2014 г. и се счита за глобален град тип „Бета +“ от GaWC през 2020 г.

Имаш резервирани самолетни билети до Богота? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Повечето посетители на Колумбия неизбежно ще започнат пътуването си в най-големия град на нацията - и туптящо сърце - Богота. Това е град, който често разделя мненията, като някои се оплакват от задръстените му улици и мрачното време, а други се объркват от уникалната комбинация от колониален чар и градска изтънченост. Така или иначе, този осеммилионен град има тенденция да расте с хора, които му отделят достатъчно време.

Започнете разглеждането на забележителностите в историческия център на Ла Канделария, където ще откриете впечатляващите сгради, ограждащи Plaza de Bolívar, и културни атракции, които не можете да пропуснете, като ослепително яркия Музей на златото. След това се насочете към по-богатите квартали на Северна Богота за някои от най-добрите бутици в страната и ресторанти, управлявани от готвачи. Не пропускайте и Монсерат. Вървете по стръмните стъпала нагоре по хълма (или вземете фуникуляра) до тази невероятна гледка към обширната Богота.

Ще откриете малка бяла църква на върха. Не забравяйте да останете хидратирани и да сте наясно с надморската височина. Има няколко луксозни ресторанта и снек бар, където можете да вземете напитки и храна, докато се наслаждавате на гледките. Внимавайте обаче с кого отивате, колумбийското суеверие около хълма гласи, че двойките, които посещават Монсерат заедно, никога няма да се оженят.

На екскурзия или почивка в Богота? Опитай местната кухня!

Кухня

Колумбийската кухня е комбинация от кулинарните традиции на шестте основни региона в Колумбия (Тихия океан, Амазонка, Андите, Ориноко, Карибите и островите). Освен това, като една от страните с най-голямо биоразнообразие в света, Колумбия има едно от най-широкото разнообразие от налични съставки в зависимост от региона.

Разнообразната колумбийска кухня е повлияна от нейната разнообразна фауна и флора, както и от културните традиции на няколко етнически групи. Колумбийските ястия и съставки варират значително според региона. Някои от най-често срещаните съставки са зърнени култури като ориз и царевица; грудки като картофи и маниока; асорти от бобови растения; месо, включително говеждо, пилешко, свинско и козе; и риба и други морски дарове. Колумбийската кухня включва и разнообразие от тропически плодове като цариградско грозде, фейхоа, араза, драконов плод, мангостино, гранадила, папая, гуава, къпина, луло, кисела супа и маракуя. Сред най-традиционните предястия и супи са patacones (пържени зелени плантани), sancocho de gallina (пилешка супа с кореноплодни зеленчуци), ajiaco (супа от картофи и царевица) и buñuelos (коледните сезонни дълбоко пържени тестени топки). Представителни закуски и хляб са пандебоно, арепас (царевични сладкиши), абораджадос (пържени сладки плантани със сирене), торта де чокло, емпанадас и алмохабанас. Някои представителни напитки са кафе (Tinto), champus, cholado, lulada, avena colombiana, сок от захарна тръстика, aguapanela, горещ шоколад и пресни плодови сокове (често направени със захар и вода или мляко).

Търсите евтини самолетни билети до Богота. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Богота не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Богота. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!