Home Без категория Как да улесните проверката за сигурност на летището?

Как да улесните проверката за сигурност на летището?

by f365
проверка на летище

Преминаването през всички проверки и чекирането на летището не е необходимо да бъде дълъг и сложен процес. Ако се запознаете предварително с някои от изискванията ще успеете да улесните процеса и да използвате времето на летището за по-приятни дейности.

 Едно от нещата, които може да ви забави, са предметите (най-често метални) които се отчитат от скенерите на летището и подлежат на проверка. За да избегнете допълнителна проверка и въпроси заради тях, решихме да ви запознаем с някои от най-често срещаните предмети, за които трябва да имате едно на ум, когато ви предстои полет със самолет.

1. Метални бижута

Бижутата като пръстени, обеци и гривни ще задейства детекторите само ако са направени от магнитни метали. Това означава, че не е необходимо да сваляте  пръстени, колиета, гривни и пиърсинг, ако са направени от сребро, злато или платина. Така, че имайте това предвид и ги подгответе за отделна проверка, ако са метални.

2. Часовници

Също както при бижутата, ако часовникът ви е направен от метал, е необходимо да го свалите. Някои летища ще ви помолят да премахнете часовника, независимо от материалите от който е изработен. Това не важи за смарт часовниците, но не на всички летища.

3. Koлани

Коланите с метални катарами ще задействат металодетекторите при сигурността на летището и на повечето летища ще бъдете помолени да свалите колана си и да го поставите в тава, за да премине отделно през охраната. Ако коланът ви е изработен от пластмаса, той няма да задейства металодетекторите. Но въпреки това може да бъдете помолетни да го свалите, за да може служителите да се уверят, че не е метален. Така че е по-лесно предварително да подготвите колана за проверка, дори и да не е с метални части. Така ще избегнете ненужни обяснение за материала от който е направена катамарамата.

4. Метални импланти в тялото

Ако имате метални импланти като тези, които се поставят при счупване на кости или по гръбначния стълб в тялото си след операция, е добре да уведомите служителите на летището и да носите с себе си документ, който да доказва това. Това е един от случаите, когато метала може и да не бъде засечен, в зависимост от чувствителността на детектора на летището, както и от количеството метал в тялото ви.

Не е проблем да носите слънчеви очила или шапки. Няма таква забрана на летищата, но бъдете сигурни, че ще бъдете малко съмнителни, ако преминете прз проверката със слънчеви очила.

За още полезна и интересна информация посетете www.flights365.bg

You may also like