Home Без категория Какви документи са ни нужни, ако ни предстои полет?

Какви документи са ни нужни, ако ни предстои полет?

by f365
документи за полет

Освен самолетния билет, има още няколко документа, които трябва да носите със себе си по време на полет. Какви точно, зависи от дестинацията до която летите. Със сигурно обаче преди всичко се убедете, че носите със себе си валидни документи.

Знаете ли, че в световен мащаб около 60 хиляди са пътниците, които пътуват с неизрядни документи всяка година, причинявайки значителни разходи на авиокомпаниите и редица проблеми за самите себе си?

От изключителна важност е да сме наясно за това какъв документ за самоличност трябва да носим със себе си, особено когато пътувате в чужбина.

Най-важния документ, който трябва да подготвите е документа за самоличност като паспорт, виза или лична карта. Правилната идентификация е в основата на международното пътуване. За по-голяма сигурност дори може да носите със себе си и шофьорска книжка. Ако не ви се носят толкова документи, може да използвате техните копия, които могат да ви послужат, ако загубите паспорта си например. Така ще успеете по-лесно да докажете своята самоличност и гражданство.

Подготвили сте необходимите документи? Супер! Сега е време да се убедите, че са валидни и не са с изтекал срок на годност. За някои страни посетителите трябва да имат валиден паспорт в продължение на шест месеца след като планират да пристигнат на местоназначението си, но този период може да варира.

През последните две години здравните документи са особено важни. Със сигурност сте чели новини свързани със страни, до които може да летите само при сертификат за ваксинация срещу COVID-19. В момента има значително намаляване на ограниченията за пътуване с COVID-19, но все още е важно да проверите най-новите правила преди заминаването си, тъй като някои може да бъдат въведени в кратък срок.

В повечето случаи освен самолетен билет, пътниците резервират и хотели или пък наемат коли под наем. Може да изберете да носите всичките резервации на хартиен носител или да ги запазите онлайн в съответните приложения.

Различните видове застраховки като медицинска, туристическа, пътна застраховка или застраховка за отмяна на пътуването са други важни документи, които е добре да имате под ръка и още по-добре, ако не ви се наложи да ползвате. Застрахователните компании често предоставят удобен за носене документ, който включва данни за контакт при спешни случаи, които винаги трябва да имате със себе си, или можете да използвате тяхното мобилно приложение, така че да имате цялата необходима информация в телефона си.

За още полезна и интересна информация посетете www.flights365.bg

You may also like