Home Без категория Митове за самолетните билети

Митове за самолетните билети

by f365
самолетни билети

Едно от нещата за които човек отделя най-много време, когато организира своя полет е търсенето на най-добрата цена на самолетнте билети. Вижте обаче как няма да успеете да намерите най-добрите оферти, ако приемате следните митове за истина.

Най-евтини билети може да си купите във вторник

Това е може би един от най-разпространените митове. Резервационните системи за продажба на самолетните билети от много години (повече от 20) са real time, обновяват се непрекъснато. Предполагаме, че тази легенда е тръгнала в онези далечни времена, в които резервационната система се е обновявала 1 път седмично и този ден, вероятно е бил вторник. Все още има хора, които търсят самолетни билети в този ден, но със сигурност са се уверили, че не са намерили най-евтините тогава.

Има „отворени билети“, които може да използвате когато решите

Преди много години са се продавали билети, в които е била фиксирана само дестинацията (примерно Ню Йорк – Париж – Ню Йорк), а пътника е избирал кога да излети и кога да се върне. Това е било възможно поради слабия трафик и многобройните свободни места във всеки един полет.  Към днешна дата понятието „отворен билет“ има съвсем друго значение. Това е билет с право на безплатна смяна на дата (няма глоба за смяна от авиокомпанията), но пътникът заплаща разликата в цената между старата и новата дата. 

Полетите в сряда са най-евтини

Всяка авиокомпания има най-ниска цена по всяка една дестинация, като тази цена е различна във висок и нисък сезон и не се влияе по никакъв начин от дните на седмицата. От къде идва тази легенда? От факта, че полетите в делничните дни са по-малко предпочитани от тези през почивните и съответно в делнични дни се намират билети на възможно най-ниска цена много по-лесно.

Цената на билети в последния момент е много по-ниска от нормалната.

Този мит е изграден отново на практики в миналото. Преди години, когато все още пътуването със самолет беше лукс и пътуващите малко, когато непосредствено преди полет авиокомпанията има почти празен самолет, пускаха билети на символични цени, с единствената идея да не летят празни. В момента 100% от полетите са не само пълни, но и овърбукнати, така че логика авиокомпанията да пуска намалени билети няма и съответно това не се и случва. Колкото повече се пълни един полет, толкова по-скъпи стават местата в него. Така че, ако чакате до последния момент, ще си купите най-скъпия билет.

Ако част от тези митове са ви осигурявали евтини самолетни билети в миналото, то в наши дни изгодните оферти не се намират по тези начини. Разгледайте нашите предложения на https://flights365.bg/

You may also like