Home Без категория Езерото Цюрих – любимо място за туристите в Швейцария

Езерото Цюрих – любимо място за туристите в Швейцария

by f365

Ако планирате да посетите Цюрих, то има едно място, което задължително трябва да посетите. Притегателна точка за всички посетители на град Цюрих е едноименното езеро. Целият му бряг е осеян с алеи и паркове, където местните жители се радват на слънчевите лъчи, споделят почивните дни със семейството, наслаждават се на вкусна храна и дори през лятото плуват в езерото. Тогава темепераурата на езерото Цюрих достига стойности над 20 градуса по целзий, а освен това водата e и доста чиста.

Най-лесният начин да се порадвате на красотата на Цюрихското езеро е крайбрежната алея, която се простира на няколко километра от двете страни на езерото и свързва няколко крайбрежни парка. Има алеи за пешеходци, велосипедисти, скейтъри и електрически скутери.

Ако искате да опознаете езерото, но не само от брега, един от начините е да се качите на круизно корабче, от където ще може да се насладите на приказно красивите гледки на Алпите. През по-топлите месеци плаванията са по-чести и разнообразни и включват тематични круизи. Притежателите на Zurich Card се возят безплатно при определени плавания.

Ако посетите Цюрих през лятото, ще забележите, че всички са в езерото още при първия намек за топло време. По целия бряг на езерото има съоръжения за къпане, които ви позволяват да плувате или в затворен „басейн“, пълен с езерна вода, или просто да се гмурнете направо в откритото езеро. Можете също така да газите почти навсякъде по езерото, стига да няма поставени знаци, които да ви казват друго.

През топлите месеци баровете и ресторантите край езерото са съществена част от социалния живот на жителите на Цюрих. Вечер много от съоръжения за къпане се превръщат в оживени барове на открито.

Когато температурите спаднат, забавлението на езерото Цюрих не спира. В зоната за плуване на западния бряг на езерото се отваря зимна сауна, която позволява на гостите да се изпотят на закрито, докато гледат през прозорците към езерото. По-смелите могат дори да се потопят набързо в студените води на езерото. Твърди, че това е полезно за кръвното налягане и кръвообращението след сауна. Има сауна само за жени и смесена сауна – всички са само за възрастни.

Звучи ли като вашето място за почивка? Разгледайте нашите оферти за самолетни билети до Цюрих и се потопете в несравнимата красота на Швейцария и Алпите!

https://flights365.bg/tsyurih

You may also like