Home Без категория 5 неща, които трябва да направите преди полет

5 неща, които трябва да направите преди полет

by f365

1. Проверете размера на багажа си предварително

Запознайте се с изискванията на авиокомпанията с която ще летите за размери и тегло и допустима бройка  на багажа и проверете дали вашият регистриран и ръчен багаж отговарят на съответните ограниченията. Имайте предвид, че лимитите на европейските превозвачи се различават леко от тези в САЩ.

2. Съберете всички устройства

Телефон,лаптоп, таблет, камера, зарядно и всички други необходими джаджи. Пътуващите носят повече електроника от всякога. За щастие има изобилие от кутии за органайзери, за да държите всичките си устройства и кабели под ръка и готови за проверка за сигурност.

3. Подсигурете финансови ресурси

Не напускайте дома без няколко опции за плащане, включително кредитни и/или дебитни карти или пари в брой. Докато някои пътници предпочитат да носят обменена валута предварително, бъдете сигурни, че сте проверили в каква валута и по какъв начин може да плащате в съответната дестинация. Запознайте се с обменния курс и се подсигурете с поне още един вид на разплащане, като например кредитна карта.

4. Подгответе личните документи

Правилната идентификация е в основата на международното пътуване. В резултат на това трябва винаги да имате официален документ за самоличност със себе си. Можете дори да обмислите наличието на множество документи като паспорт, лична карта или шофьорска книжка. Ако не се чувствате удобно да носите няколко документа, можете да вземете копия. Те могат да бъдат особено полезни, ако загубите паспорта си и трябва да предприемете стъпки, за да докажете гражданството си в посолството или консулството на вашата страна.

5. Резервирайте предварително

Независимо дали планирате спа релакс, искате да се запознаете с историята на дадена дестинация или семейна почивка, добра идея е да направите планове и резервации преди пътуването. Консултирайте се с пътеводители, уеб сайтове и приложения за пътуване, за да научите повече за дестинацията. Разгледайте сайтове за места за настаняване и изберете и резервирайте предварително мястото на което ще отседнете

You may also like