Home Без категория Франкфурт важен икономически център в Германия

Франкфурт важен икономически център в Германия

by f365

Международни търговски панаири се провеждат във Франкфурт от 1240 г. насам и сега градът е водещ търговски, финансов и високотехнологичен център. Има важна фондова борса (създадена за първи път през 1585 г.). Семейство Ротшилд започва изграждането на своята международна банкова империя точно в този град. Той е и домът на централната банка на Европейския съюз. Годишните панаири на книги, автомобили и компютри са популярни събития и има много други събития, които се провеждат през цялата година. Производствата включват автомобили, машини, химически и фармацевтични продукти, печатни материали и хранителни продукти. Градът е традиционно известен с производството на висококачествени колбаси (frankfurters).

Франкфурт отдавна е ключова спирка за речен, железопътен и шосеен трафик от Швейцария и Южна Германия на север по река Рейн до региона Рур и през река Майн до северна централна Германия. Той все още е главният транспортен център за Западна Германия и също така е важно пристанище за вътрешно корабоплаване след канализирането на Майн през 1880 г. Летище Франкфурт е най-голямото летище в Германия и едно от най-натоварените в Европа приемащо хиляди полети.

Франкфуртският университет Йохан Волфганг Гьоте (1914) е сред най-големите висши учебни заведения в Германия. Зоологическата градина във Франкфурт на Майн е една от най-добрите зоологически градини в страната. Сред другите забележителности на града са Институтът по изкуства Städel и Общинската галерия, Природонаучният музей Senckenberg и Музеят на скулптурата Liebieghaus. Родното място на Йохан Волфганг фон Гьоте е опожарено до основи през Втората световна война, но по-късно е възстановено. В съседство се намират музеят и библиотеката на Гьоте.

Градът приема хиляди полети и милиони туристи всяка година дошли да се насладят на високи модерни и величествени сгради и вечните паметници на културата в стария град.

You may also like