Home Без категория На кои фестивали да се насладите през септември в Испания?

На кои фестивали да се насладите през септември в Испания?

by f365

Септември е невероятно време за посещение на Испания, тъй като времето е малко по-хладно и има много забавни фестивали, от които да избирате. Без значение дали ще избере големи градове като Барселона или Мадрид или малки населени места запазили испанската култура о преди векове, вероятноста да попаднете на някой местен фестивал е голяма. Някои от празничните акценти, проведени през септември, включват филмовия фестивал в Сан Себастиан, гроздобера в Риоха, фестивала Stomp, La Mercè, както и фестивала Santa Tecla в Тарагона.

Много актьори дължат своя успех на  тази годишна среща, създадена през 1953 г. Филмовият фестивал в Сан Себастиан сам по себе си е един от най-важните филмови кинематографични празници на годината. От самото му създаване някои от най-емблематичните актьори са украсявали фестивала, включително Сигорни Уивър, Пол Верховен, Изабел Юпер, Дженифър Конъли, Юън Макгрегър и много други. Това е първокласен филмов фестивал и си струва да го посетите, ако планирате да посетите страната на баските през септември.

Логроньо е столицата на световноизвестния винарски регион Ла Риоха в Северна Испания, всяка година те празнуват първата реколта, която се предлага на покровителя на Ла Риоха Дева Мария от Валванера. Фестивалът на виното в Риоха се провежда около третия уикенд на септември, отбелязвайки празника на Сан Матео от Логроньо. Насочете се към Пасео де Есполон в сърцето на града, за да се насладите на основните празненства и церемонията, при която гроздето се носи от местните лозя от деца и се излива в големи бъчви за вино.След това гроздето се пресова от мъже, облечени в традиционни дрехи, в голяма дървена вана. Докато мъжете работят усилено, за да успокоят светеца, останалата част от града обикновено е погълната от веселба, включително гастрономически дегустации, театър и концерти с музика на живо.

Фестивалът La Merce е най-големият в Барселона и включва множество концерти на живо, паради, фойерверки и известните човешки „кули“.Това е начинът на Барселона да въведе есента и включва музика, изкуства, акробатични представления и улични шествия сред 500 забавни дейности. Акцентите на този важен фестивал включват невероятните Castellers – човешки кули, които се провеждат на Placa de Jaume. Опитайте се да стигнете там по-рано, тъй като хиляди хора тълпят градския площад, за да гледат как семейство Кастелър строят човешка кула и как малко дете се изкачва на върха. Други акценти включват парада на великаните, който се провежда на Placa de Jaume, където гигантски чучела на крале, кралици и благородници маршируват по улиците. На същия градски площад вечер можете да се насладите на изображения и видео, които се прожектират върху околните сгради.

Споделяме с вас и списък с основните фестивали и дати, за да планирате и резервирате навреме своя полет.

6 до 10 септември – Аликанте – Virgen del Socorro. Квартал Равел организира празник в чест на своя патрон. Включва шествия, готварски състезания, танци и други игри.

8 септември – Астурия – Ден на Естремадура

11 септември – Dia de Catalonia – Много развяване на знамена и местен патриотизъм с демонстрации, празнуващи независимостта на региона.

15 септември – Ден на Биен Апаресида, покровителката на Кантабрия

15-24 септември – Фестивалът на Св. Текла Ситгес – Тарагона

Променливи дати – Фестивал на винената реколта в Риоха

Променливи дати – La Merce Festival Barcelona

Променливи дати – Филмов фестивал в Сан Себастиан

You may also like