Home Без категория Защо да посетиш Мюнхен през есента?

Защо да посетиш Мюнхен през есента?

by f365

За какво се сещате когато чуете Германия или бира? Може би за Октоберфест? Знаете ли че, този фестивал се посещава от 6,3 милиона души годишно? Този празник ви дава всичко, което бихте искали от  една ваканция: вкусна храна, напитки, музика и танци. Ако ще летите до Мюнхен, Германия, за да присъствате на Октоберфест, имате късмет – летището в Мюнхен е дом на единствената в Европа пълномащабна пивоварна и бирена градина. Дори не е нужно да чакате, докато стигнете до  площад Терезиенвийзе, за да започнете своя Октоберфест.

Airbräu се намира в центъра на летището в масивна, нещо като покрита открита бирена градина. Те сервират огромни чинии с богата баварска храна и невероятни бири, направени от тях. Освен това всички бири имат очарователни имена, свързани със самолетния транспорт.

 Фестивалът не предлага обикновена бира, а специални бири, наречени „Oktoberfestbier.“ Специално произведени от шест исторически пивоварни в Мюнхен и обслужвани в 13 гигантски марки. До 1892 г. бирата не се сервира в стъклени чаши, а в каменни чаши. Сега известните чаши представляват „сувенирите“, които са най-популярните Октоберфест.

Храната определено си заслужава полета. Ястията сервирани на Октоберфест, са едни от най-добрите, които някога ще опитате по време на пътуванията си.  Част от вкусотийте, които се предлагат са шпецле, виенски шницел, свински джолани, братвурст и гевречета, толкова големи, че със сигурност няма да си тръгнете гладни. И когато присъствате на Октоберфест, това е само за закуска. И един съвет: Не е позволено пиенето преди кметът на Монако да започне първото буре с бира, с церемонията по “O’zapft is”.

Мюнхен е много повече от Октоберфест и всичко е толкова достъпно, лесно, забавно и вкусно. Има исторически паметници и места, световноизвестни бирарии като Hofbräuhaus, елитни спортни отбори, музеи от световна класа като Deutsches Museum – най-големият музей на науката и технологиите в света, и хора сърфиращи по река, ако това е, което ви интересува. Просто резервирайте своя самолетен билет и се отдайте на европейско приключение!

You may also like