Оферти за самолетни билети от София до Бейрут:
Еднопосочни самолетни билети от София до Бейрут
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Бейрут
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Бейрут – Париж на Близкия изток

Бейрут е столицата и най-големият град на Ливан. Към 2014 г. Голям Бейрут има население от 2,4 милиона, което го прави третият по големина град в региона Левант. Градът е разположен на полуостров в средата на средиземноморския бряг на Ливан. Бейрут е бил обитаван повече от 5000 години и е бил един от най-известните градове-държави във Финикия, което го прави един от най-старите градове в света. Първото историческо споменаване на Бейрут се намира в писмата от Амарна от Новото царство на Египет, които датират от 14 век пр.н.е.

Бейрут е седалище на правителството на Ливан и играе централна роля в ливанската икономика, с много банки и корпорации, базирани в града. Бейрут е важно морско пристанище за страната и региона и е оценен като Beta + World City от Глобализацията и мрежата за изследване на световните градове. Бейрут беше сериозно повреден от Ливанската гражданска война и масивната експлозия в пристанището на Бейрут. Културният му пейзаж претърпя основна реконструкция.

Туристическата индустрия в Бейрут е исторически важна за местната икономика и остава и до днес да бъде основен източник на приходи за града и Ливан като цяло. Преди Гражданската война в Ливан Бейрут е широко смятан за „Париж на Близкия изток“ , често цитиран като финансов и бизнес център, където посетителите могат да изпитат левантийската средиземноморска култура. Разнообразната атмосфера и древната история на Бейрут го правят важна дестинация, която бавно се възстановява след продължителни сътресения. Според туристическата статистика за 2012 г. 34% от туристите в Бейрут идват от Арабските страни, 33% идват от европейски страни (главно Франция, Германия и Великобритания) и 16% от Америка (около половината от които са от Съединените щати).

Имаш резервирани самолетни билети до Бейрут? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Бейрут е един от най-красивите градове в света на Близкия изток. Разположен на брега на Средиземно море, всички места за посещение в град Бейрут споделят история и характер с някои от най-екзотичните градове в света – Италия, Мароко, Египет и Гърция. Tуризмът в Бейрут процъфтява през последните десетилетия. Широките алеи и булеварди, построени от френските колониални владетели, съответстват на великолепните комплекси от джамии, построени от османците и мамелюците, а древните руини на римски храмове и бани са на върха на всичко това.

Само на час път с кола от града, Библос е едно от най-добрите места за посещение близо до Бейрут, ако сте фен на историята и археологията. Градът е един от най-старите от всички финикийски градове и е бил непрекъснато обитаван от 5000 г. пр.н.е. Националният музей на обелиските е построен преди 3200 до 3600 години и е сюрреалистично преживяване за посещение. Фортът на кръстоносците и джамията на султан Абдул Маджид също са част от историята, която си струва да посетите.

Сук означава пазар на арабски. Суковете в града са едни от най-забавните места в Бейрут благодарение на екзотичните и уникални предмети, които продават. В модерната част на пазара се помещават най-големите луксозни марки в света, но туристите определено трябва да разгледат Souk al Ahad, което е едно от най-интересните места за посещение в Бейрут, ако търсите сувенир. Тук можете да намерите всякакви дрехи, бижута, мебели и лампи на цени, които можете да се пазарите с приятелски настроени ливански продавачи.

На екскурзия или почивка в Бейрут? Опитай местната кухня!

Кухня

С богата история, завещаваща османски, сирийски и френски влияния върху храната, Ливан може да се похвали с една от най-вълнуващите сцени за хранене в региона. Уличната храна е ограничена в Бейрут – може да забележите човек да бута количка с каак (хляб с формата на сълза, поръсен със сусамово семе) или да продава класове варена царевица, но тесните тротоари на града и задръстените улици не позволяват много място за продавачи. Но независимо дали се разхождате само с няколко американски долара или няколко хиляди ливански лири в джоба си (и двете се приемат навсякъде), тук има много възможности за достъпна храна. Някои местни фаворити като табуле и бургери, обаче могат да се намерят само в ресторантите.

Манакиш в множествено число, man'oushe, ако поръчате само една, е най-популярната закуска в Бейрут е направена от меко тесто, подобно на пица, поръсено с гарнитура като билков заатар (смес от дива мащерка и сусам), местно сирене Akkawi, нарязано домати и месо и винаги се сервира горещо. Това е закуската в Ливан, която се продава в пекарни в града. В повечето манакиш се приготвят предварително и чакат изложени под стъклен плот, нагряват се по поръчка в пещ на дърва, след което се увиват в парче месарска хартия, за да се ядат в движение. За тези, които предпочитат закуската си сладка, кнефето е предпочитаното ястие. Леко солено сирене се отделя от торта с грис, хрупкава с настъргано фило и поръсено със ситно нарязан шамфъстък. Някой хора го поливат с малко захарен сироп, ароматизиран с портокалов цвят или розова вода. Knefeh е традиционен десерт особено през месеца на Рамадан.

Търсите евтини самолетни билети до Бейрут? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Бейрут, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Бейрут. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!