Оферти за самолетни билети от София до Бангкок:
Еднопосочни самолетни билети от София до Бангкок
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Бангкок
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Банкок – Микс от традиция и съвремие

Банкок е столицата и най-населеният град на Тайланд. Градът заема 1568,7 квадратни километра в делтата на река Чао Прая в централен Тайланд и има приблизително население от 10,539 милиона към 2020 г., 15,3 процента от населението на страната. Над 14 милиона души са живели в околния столичен регион на Банкок при преброяването от 2010 г., което превръща Банкок в екстремно приматичен град, превъзхождащ другите градски центрове на Тайланд както по размер, така и по значение за националната икономика.

Азиатският инвестиционен бум през 80-те и 90-те години на миналия век накара много мултинационални корпорации да разположат своите регионални централи в Банкок. Сега градът е регионална сила във финансите и бизнеса. Това е международен център за транспорт и здравеопазване и се превърна в център за изкуства, мода и развлечения. Градът е известен със своя уличен живот и културни забележителности, както и със своите квартали с червени фенери. Големият дворец и будистките храмове, включително Wat Arun и Wat Pho, са в контраст с други туристически атракции, като нощните заведения на Khaosan Road и Patpong. Банкок е сред най-добрите туристически дестинации в света и последователно е определян за най-посещавания град в света в няколко международни класации.

Имаш резервирани самолетни билети до Банкок? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Банкок е всичко, което бихте очаквали от столицата на Тайланд: той е шумен, претъпкан, цветен, вълнуващ, вбесяващ и просто вълшебен. Банкок е микрокосмосът на това, което прави Тайланд толкова специален. Вековни храмове и древни места се намират рамо до рамо с търговски центрове от 21-ви век, които имат кичозна, но същевременно луксозна атмосфера. Банкок може да бъде поразителен, но също така е и очарователен град, който представя динамиката в Югоизточна Азия между развития и развиващия се свят. Банкок също така служи като врата към много други части на Тайланд. Оттук можете да направите кратък полет до Пукет, Чианг Май, Кох Самуи и други популярни дестинации. Можете също така да се качите на влак или автобус за малко пари и да посетите национални съкровища като Аютая, Лопбури и много други скъпоценни камъни из цялата страна.

На екскурзия или почивка в Банкок? Опитай местната кухня!

Кухня

Тайландската храна е просто Aroi Mak Mak (много, много вкусна) и трябва да опитате възможно най-много различни видове храна по време на пътуването си до Банкок или Тайланд. Тези, които идват за първи път в Банкок, вероятно няма да знаят кои са храните, които трябва да опитат в Банкок, но може да започнете с уличната храна.

Едно нещо, което трябва да се отбележи, е, че уличните колички за храна може да нямат постоянни местоположения и следователно трябва да се разходите из пазара, за да ги намерите. Освен това улиците в Банкок са затворени в понеделник за почистване, така че ако искате да пазарувате на улицата, избягвайте понеделник. По-популярните места за улична храна са Pratunam, извън Central World, Siam Square и Silom. Много хора смятат, че тайландските ястия или улична храна имат толкова страхотен вкус е, защото тайландците използват кехлибар и топлина от дървени въглища, за да приготвят храната.

Пад Тай е основна част от тайландската кухня. Можете да го намерите на всяка soi (улица), достъпно е и обикновено се приготвя и сервира в рамките на минути след поръчката. Pad Thai буквално се превежда като „пържен тайландски“ и е едно нещо, което посетителите не могат да пропуснат да хапнат, докато обикалят Страната на усмивките.

Търсите евтини самолетни билети до Банкок? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Банкок, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Банкок. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!