Оферти за самолетни билети от София до Бали:
Еднопосочни самолетни билети от София до Бали
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Бали
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Бали – Тропически остров

Бали е провинция на Индонезия и най-западната от Малките Зондски острови. На изток от Ява и на запад от Ломбок, провинцията включва остров Бали и няколко по-малки съседни острова, по-специално Нуса Пенида, Нуса Лембонган и Нуса Ченинган. Провинцията е основната туристическа дестинация на Индонезия, със значителен ръст на туризма от 1980 г. насам. Бизнесът, свързан с туризма, съставлява 80% от икономиката.

Бали е единствената провинция с хиндуистко мнозинство в Индонезия, като 86,9% от населението се придържа към балийския хиндуизъм. Той е известен със своите високо развити изкуства, включително традиционни и модерни танци, скулптура, живопис, кожа, металообработка и музика. Индонезийският международен филмов фестивал се провежда всяка година в Бали. Други международни събития, проведени в Бали, включват годишните срещи на Мис Свят 2013 и 2018 на Международния валутен фонд и Групата на Световната банка. През март 2017 г. TripAdvisor определи Бали като най-добрата дестинация в света в своята награда Traveller's Choice, която спечели и през януари 2021 г.

Бали е част от Кораловия триъгълник, зоната с най-голямо биоразнообразие от морски видове, особено риби и костенурки. Само в тази област могат да бъдат открити над 500 вида корали, изграждащи рифове. За сравнение, това е около седем пъти повече, отколкото в целия Карибски регион. Бали е домът на напоителната система Субак, обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Освен това е дом на обединена конфедерация от кралства, съставена от 10 традиционни кралски балийски къщи, всяка къща управлява определена географска област. Конфедерацията е наследник на Кралство Бали. Кралските домове не са признати от правителството на Индонезия, те обаче са възникнали преди холандската колонизация.

Имаш резервирани самолетни билети до Бали? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Бали е едно от най-емоционалните места за посещение в целия индонезийски архипелаг. Едно посещение тук разпалва сетивата. Опияняващият аромат на тамян и карамфилово масло се носи в плътния тропически въздух. Фъстъци цвърчат по крайпътните сергии, обсипани с листенца предложения тлеят по оживените тротоари, а традиционната гамелан музика звучи срещу бръмченето на мотопеди. Въпреки оживлението в основните туристически райони, островът е богат на природна красота, с атракции за всеки пътешественик. Сърфистите идват заради легендарните вълни, туристите могат да се изкачат нагоре до вулканични върхове до мъгливи водопади, а велосипедистите могат да карат колело през тучни пейзажи, осеяни от оризови тераси и традиционни села. Богатата сцена на изкуството на острова е друга топ привлекателност и ако релаксът е вашият основен приоритет, спа процедурите и пазаруването в Бали са невероятни – и достъпни. Духовността добавя още един слой към очарованието на Бали, а посещението на великолепните храмове и свещените индуистки церемонии са топ неща за правене в Бали. Откакто известната книга и филм „Яж, моли се, обичай“ обърнаха внимание на този очарователен остров, тълпите от туристи безспорно нараснаха, но все още можете да изживеете Стария Бали, ако се отклоните от утъпканите пътеки.

Храмът Улувату (Pura Luhur Uluwatu) е един от най-известните храмове на Бали, благодарение на великолепната си обстановка на върха на скала. Той се извисява над спускащи се морски скали над едно от най-добрите места за сърф на Бали. Залезът е най-доброто време за посещение, когато небето и морето светят в късната следобедна светлина.

На екскурзия или почивка в Бали? Опитай местната кухня!

Кухня

Най-известните ястия на Бали, обогатени от обилното използване на местни билки и подправки, традиционно се консумират по време на колоритните индуистки церемонии, които подчертават живота на индонезийския остров. Храненето навън е сравнително ново развитие в Бали - преди няколко поколения хората може да са грабвали храна за вкъщи от варунгите (малки магазини и ресторанти), но като цяло не са излизали да ядат. В днешно време обаче изобилие от класически ястия се сервират навсякъде - от малки варунг до ресторанти от висок клас, което улеснява пътешествениците да се насладят на вкуса на истинската балийска кухня.

Лавар е хрупкава крехка смес от зеленчуци, настъргано кокосово месо и мляно месо, смесено с различни опияняващи билки и подправки и често свежа кръв - всяко село има своя собствена версия. Сатай в Бали, класическото ястие с месо на клечка, разпространено в Индонезийския архипелаг, представлява смляно месо, начукано в хаванче с настърган млад кокос и бумбу или смес от подправки, която варира в зависимост от региона.

Търсите евтини самолетни билети до Бали? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Бали, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Бали. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!