Оферти за самолетни билети от София до Айндховен:
Еднопосочни самолетни билети от София до Айндховен
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Айндховен
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Айндховен – град на иновации

Най-големият град в Южна Холандия (и петият по големина в страната), Айндховен не е дестинация, за която туристите обикновено мислят. Това е жалко, тъй като Айндховен предлага редица атракции и възнаграждаващи неща за правене.

Заради връзките си с електронния гигант Philips (паметник близо до жп гарата е посветен на сина на основателя на компанията), Айндховен е известен като „Лихтщад“ – Градът на светлината – и е една от индустриалните центрове на страната. Разположен на река Доммел, градът започва да се разраства бързо със създаването на завода на Philips през 1891 г., а индустриалната му значимост е циментирана с основаването на производителя на автомобили и камиони DAF.Две от най-популярните атракции на Айндховен са музеите, посветени на произведенията и технологиите на тези две мощни центрове. Има много повече за правене на туристите тук, от музеи на изкуството до исторически църкви и прекрасни паркове. Градът е забележителен и с връзката си с Винсент Ван Гог, който е живял и рисувал в близкото село Нуенен.

Имаш резервирани самолетни билети до Айндховен? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Разположен в една от най-интересните модерни сгради в града, Van Abbemuseum е една от най-важните галерии за модерно изкуство в Холандия. Акценти от неговите над 2700 произведения на изкуството включват произведения на съвременни художници като Марк Шагал и Пабло Пикасо. Освен това е дом на най-голямата в света колекция от материали на Ел Лисицки.

Само на осем километра североизточно от Айндховен се намира перфектното за картина село Нуенен, известно в цял свят с включването си в изкуството на Винсент Ван Гог, който е живял тук от 1883 до 1885 г. Неговият временен дом е бил в къщата на пастора, която е била напълно реставриран в оригиналния си стил.Акцентът на посещението е Vincentre, отлична нова атракция, посветена на художника и времето му в Нуенен, и централна точка на много страхотни разходки по стъпките на Ван Гог. Тези обиколки с екскурзовод през това, което се нарича Музеят на открито, ви отвеждат до повече от 20 различни места, разпръснати из селото, които са свързани с художника (някои с аудио коментар).

Други забележителни колекции включват множество скулптури и арт инсталации, видео произведения и плакати, включително голяма парижка колекция от Жаклин де Йонг, както и примери от САЩ, Германия и Източна Европа. На място има магазин за подаръци и кафене.

Атрактивната църква "Св. Екатерина" (St. Catharinakerk) е построена в неоготически стил през 1867 г. Оригиналната сграда - посветена на Св. Екатерина Александрийска - е осветена през 13-ти век и много пъти е била сериозно повреждана от войни и пожари, дори прекарвайки част от 18-ти век като конюшни и оръжеен склад. Сега напълно възстановена, сегашната структура включва редица символични препратки към работата на Джоузеф Тийм, един от най-известните писатели в страната. Акцентите включват неговите две френски готически кули, всяка с височина 73 метра и известни съответно като Давид и Мария. Интериорните акценти включват прозорците с витражи и двата органа, единият от които с 5723 тръби.

На екскурзия или почивка в Айндховен? Опитай местната кухня!

Кухня:

Както всичко в Айндховен, кулинарната сцена е изградена върху солидна платформа от иновация, креативност и дизайн. С 12 ресторанта със звезди Мишлен и много други, предлагащи храна с изключителен стандарт, Айндховен е истинско убежище за кулинари. От изискани заведения за хранене до ресторанти с нова концепция и безброй сладкарници между тях, Айндховен има какво да предложи на всеки кулинарен любител.

Down Town Gourmet Market е чудесно място да опитате какво може да предложи кулинарната сцена в Айндховен със своите 21 различни заведения за хранене, от които да избирате. Апетитна кухня от цял свят, всяка приготвена от талантливи готвачи, които поднасят вкусни ястия, които очевидно са направени с любов. От стриди, сашими и бао до пици, тапас и др. Down Town Gourmet Market предлага най-доброто от най-доброто в невероятно спокойна и социална обстановка. Просто поръчайте и платете от приложение на телефона си, след което се отпуснете и се потопете в атмосферата.

Търсите евтини самолетни билети до Айндховен? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Айндховен, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Айндховен. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flight365.bg сигурно и лесно!