Оферти за самолетни билети от София до Антанариво:
Еднопосочни самолетни билети от София до Антанариво
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Антанариво
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Антананариву – Столицата на Мадагаскар

Антананариво е столицата и най-големият град на Мадагаскар. Административният район на града, известен като Антананариво-Ренивохитра („Антананариво-Майчин хълм“ или „Антананариво-столица“), е столица на региона Аналаманга. Градът се намира на 1280 м (4199 фута) надморска височина в центъра на острова, най-високата национална столица по надморска височина сред островните държави. Това е най-големият населен център в страната поне от 18 век. Президентството, Националното събрание, Сенатът и Върховният съд се намират там, както и 21 дипломатически мисии и централите на много национални и международни фирми и неправителствени организации. Има повече университети, нощни клубове, места за изкуство и медицински услуги от всеки град на острова. Тук са базирани няколко национални и местни спортни отбора, включително спечелилият шампионат национален отбор по ръгби Makis.

Основните исторически забележителности и атракции в града включват реконструираните кралски дворци и двореца Андафиаваратра, гробницата на Райнихаро, зоопарка Цимбазаза, стадиона Махамасина, езерото Анози, четири църкви на мъченици от 19-ти век и Музея на изкуството и археологията.

Имаш резервирани самолетни билети до Антананариву? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Дори и да останете само за няколко дни, столицата на Мадагаскар, Антананариво, предлага някои невероятни исторически места, които си заслужава да посетите. Наричан на местно ниво „Тана“, Антананариво може да се похвали с някои красиви грандиозни дизайни.

Кацнал на върха на хълм, Рова от Антананариво е един от символите на Кралство Имерина. Вътре в кралското заграждение има църква и различни дворци, включително двореца на кралицата. След изгарянето през 1995 г. Rova е възстановен и все още остава като място, което си струва да посетите, за да се насладите на спиращата дъха гледка към града отдолу.

Съдът на Амбатондрафандрана e поръчан от кралица Ранавалона II през 1881 г. Построен без стени от Джеймс Парет, той е вдъхновен от йонния гръцки йонийски стил на архитектура със своите 16 колони.

На екскурзия или почивка в Антананариву? Опитай местната кухня!

Кухня

Националната кухня на Антананариво е оригинална комбинация от африкански и малайски кулинарни традиции. Оризът остава основната съставка на повечето традиционни ястия. Често се сервира с месо, пиле, морски дарове, зеленчуци и сирене. Много ценители на храната сравняват местните ястия с традиционните азиатски ястия, но все пак има някои разлики в кулинарните шедьоври на регионите. Например, лютият зелен пипер си остава най-типичната подправка в Антананариво. Присъства в почти всички ястия, с изключение на сладкиши и десерти. Ресторантите обикновено сервират ястия с различни сосове, много от които са приготвени по стари рецепти.

Вегетарианците ще харесат храната в ресторантите на Антананариво, тъй като всеки от тях предлага прилично разнообразие от салати. Задушените зеленчуци и различни зеленчукови пайове също са невероятно популярни. Почитателите на морските дарове не бива да пропускат да опитат салата „ро“, която се приготвя с големи скариди и пресни зеленчуци. Оризът и скаридите също са компоненти на друга популярна салата – анана.

Търсите евтини самолетни билети до Антананариву. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Антананариву, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Антананариву. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!