Оферти за самолетни билети от София до Амстердам:
Еднопосочни самолетни билети от София до Амстердам
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Амстердам
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Амстердам – Северната Венеция

Възникнал като малко рибарско селце в края на 12 век, в резултат на развитието на търговията през Нидерландския златен век Амстердам се превръща в едно от най-големите пристанища в света. По това време градът е водещ център в областта на финансите и търговията и обработката на диаманти.През 19 и 20 век градът се разраства и се образуват множество нови квартали и предградия. Амстердам е финансовата и културна столица на Нидерландия. В града са разположени седалищата на множество нидерландски институции и на 7 от 500-те най-големи компании в света, сред които Philips и ING. Амстердамската фондова борса, най-старата в света, е разположена в центъра на града. Освен че е столица на Холандия, Амстердам е известен с няколко аспекта, които рядко се срещат другаде по света. Първоначално Амстердам е бил известен като Амстелредамме, име, което се отнася до язовир около река Амстел. Историята на града е доста дълга и богата на събития, като произходът му датира от 12 век. Амстердам е известен като градът на каналите. Понякога е наричан „Северната Венеция“ поради огромния брой канали. Но освен много красиви пейзажи и богата култура, какви други неща правят града толкова уникален?

Имаш резервирани самолетни билети до Амстердам? Ето какво да посетиш!

Забележителности

От живописните си канали и мостове до историческите домове, Амстердам е истинска приказка. Ярко оцветените велосипеди и щандовете за лалета из града са незименна част от пейзажа. Забележителностите, които трябва да посетите, включват къщата на Ане Франк, музеят на Ван Гог и единствения в света плаващ пазар за цветя. Наемете велосипед и се присъединете към хиляди местни жители, които се разхождат наоколо. Други посетители може да искат да посетят местните кафенета, чиито маси са винаги заети със жители на града или туристи, улисани в разговори.

Една от най-емблематичните забележителности на града са канали на Амстердам. Тези канали привличат милиони посетители всяка година и са изиграли жизненоважна роля по отношение на историята на Амстердам. Пълните с вода канали образуват уникално оформление на града, тъй като улиците следват пояса на канала, като по този начин придават на Амстердам артистичен дизайн. В града има над 165 канала, които се извиват до 100 километра.

Богатата културна среда подтикна музеите, художествените галерии и театрите да процъфтяват. Амстердам е водещият град с най-много музеи на жител в света. Градът има над 51 музея, които предоставят надеждна историческа справка за това как Амстердам се е развивал през вековете. Репутацията на Амстердам за художествени галерии го предхожда. Не е чудно, че художници, както и туристи, се стичат в града. Повечето от тези галерии организират изложби на художници и продават произведенията им от незапомнени времена. Музеят на Ван Гог е може би най-посещаваният в цяла Холандия. Намира се в Амстердам и привлича средно 1,5 милиона посетители годишно. Музеят е построен и посветен на Ван Гог, виден художник от 19 век, и съдържа най-голямата колекция от неговото изкуство в света.

На екскурзия или почивка в Амстердам? Опитай местната кухня!

Кухня

Амстердам е чудесено място, където може да опитате холандската кухня и различни ястия от цял свят. В града има ресторанти и магазини за така наречените „леки закуски“, предлагащи разнообразна вкусна храна на всяка цена.

В Амстердам хрупкавите кюфтета, наречени Bitterballen, са любимата закуска в баровете из града. Тъй като повечето туристи посещават поне един бар в Амстердам, яденето на Bitterballen е почти неизбежно. Но може би се чудите какво представляват Bitterballen? Рецептата за Bitterballen е доста проста и може да бъде изпълнена в няколко стъпки. Първо, холандските готвачи бавно готвят месо и охлаждат получената яхния, докато се втвърди. След това те оформят месната смес на малки топчета, панират ги и ги изпържват до хрупкаво съвършенство.

За разлика от своите пухкави американски братовчеди, холандските палачинки, наречени Pannekoeken, са плоски, пикантни и пълнят чинията. Местните ядат Pannekoeken по всяко време на деня, като често допълват нишестената основа със сушено месо или пушена сьомга. Някои амстердамци обаче предпочитат да добавят плодове или шоколад, за да създадат сладка десертна палачинка. Ще намерите Pannekoeken в менюто на местни заведения за хранене като Eetcafé Roserein, както и на по-туристически места като Pancakes Amsterdam.

С история, която датира от 17-ти век, когато холандците колонизират Индонезия, Rijsttafel е истински празник с ориз, който обхваща цялата гама от индонезийската кухня. Ястието Rijsttafel включва колоритен парад от малки чинии, които първо пълнят масата и по-късно корема. Всъщност холандската дума Rijsttafel се превежда като „оризова маса“.

Търсите евтини самолетни билети до Амстердам до Амстердам? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Амстердам, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Амстердам. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!