Оферти за самолетни билети от София до Not found:
Еднопосочни самолетни билети от София до Not found
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Not found
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

American Airlines

American Airlines, Inc. (AA или AAL) е голяма базирана в САЩ авиокомпания със седалище във Форт Уърт, Тексас, в метроплекса Далас-Форт Уърт. Това е най-голямата авиокомпания в света, измерена по размер на флота, превозени пътници по разписание и пътникомили приходи. American, заедно със своите регионални партньори и филиали, оперира обширна международна и вътрешна мрежа с почти 6800 полета на ден до почти 350 дестинации в повече от 50 страни. American Airlines е член-основател на алианса Oneworld, третият по големина алианс на авиокомпании в света. Регионалната услуга се управлява от независими и дъщерни превозвачи под марката American Eagle.

American Airlines и American Eagle работят от 10 центъра, като Далас/Форт Уърт (DFW) е най-големият. Авиокомпанията обслужва повече от 200 милиона пътници годишно със средно над 500 000 пътници дневно. Към 2019 г. в компанията работят близо 130 000 души.
Към септември 2020 г. American Airlines лети до 28 вътрешни и 81 международни дестинации в 58 държави на пет континента

Багаж:

На пътниците на American Airline е разрешено да носят една бройка ръчен багаж на борда на своя полет и един личен предмет, който трябва да може да се побере под седалката пред вас. Това включва чанта, куфарче, чанта за лаптоп или подобни предмети, като чанта. Ръчният багаж не трябва да е по-голям от 56 смx 36 см x 23 см, включително дръжките и колелата.
По вътрешни, трансатлантически и транстихоокеански маршрути пътниците могат да регистрират до десет чанти на човек. Пътниците могат да регистрират до 5 чанти, ако пътуват до, през или от Мексико, Карибите, Централна Америка, Южна Америка и Бразилия – обаче трябва да се отбележи, че има сезонни и целогодишни ограничения за багаж по тези маршрути (моля посетете уебсайта на American Airlines за повече информация относно тези ограничения). При вътрешни полети пътниците в икономичната класа могат да регистрират една бройка багаж за 30 $. За второ парче таксата е $40, за трето е $150, а всеки допълнителен багаж се таксува на $200.
При трансатлантически полети на пътниците в икономичната класа е разрешено да регистрират една бройка багаж безплатно. Ако пътниците трябва да резервират допълнителен чекиран багаж, има такса от $100 за първата допълнителна бройка и $200 за всяка допълнителна бройка. За всички региони регистрираният багаж не трябва да надвишава общите размери от 158 см и не трябва да надвишава 23 кг тегло. Въпреки това, за клиентите на първа и бизнес класа регистрираният багаж не трябва да надвишава 32 кг. Прилагат се такси за извънгабаритни/наднормено тегло багаж.