Оферти за самолетни билети от София до Акра:
Еднопосочни самолетни билети от София до Акра
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Акра
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Акра – Столицата на Гана

Акра е столицата и най-големият град на Гана, разположен на южния бряг на Гвинейския залив, който е част от Атлантическия океан. Акра обхваща площ от 225,67 km2 и има приблизително градско население от 4,2 милиона към 2020 г. Той е организиран в 12 местни правителствени района – 11 общински района и столичния район на Акра, който е единственият район в столицата със статут на град. Създаден от сливането на отделни селища около британския Форт Джеймс, холандския Форт Кревекьор (Форт Ушър) и датския Форт Кристиансборг съответно като Джеймстаун, Ъшъртаун и Кристиансборг, Акра служи като столица на Британския златен бряг между 1877 и 1957 г. и оттогава се превръща в модерен метрополис. Архитектурата на столицата отразява тази история, варираща от колониална архитектура от 19-ти век до модерни небостъргачи и жилищни блокове.

Акра е икономическият и административен център на региона Голяма Акра и служи като опора на по-голямата столична зона Голяма Акра (GAMA), [10] която е обитавана от около 4 милиона души, което я прави тринадесетата по големина метрополна област в Африка. През 2020 г. Мрежата за изследване на глобализацията и световните градове определи Акра като глобален град на ниво „гама −“, което показва нарастващо ниво на международно влияние и свързаност.

Имаш резервирани самолетни билети до Акра? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Акра е едно от малкото места в страната, където старото и новото се събират в мирна хармония. Има доказателства от миналото, които напомнят за добрите стари дни. Това обаче по никакъв начин не пречи на модернизацията на града. Културата и традицията се поддържат тук, в град Акра. Разположен в западната част на африканския континент, Акра, простиращ се покрай Атлантическия океан, е един от най-големите, най-разнообразни и често посещавани градове в Гана. Въпреки че населението на Акра е най-високо, това е и най-малко бедният град в Гана. Посещението на Акра е по-малко за разглеждане на популярни забележителности и повече за потапящо преживяване на богатата култура и наследство. Гостоприемството на ганайците не се нуждае от представяне. Столицата на Гана говори за красотата на страната от третия свят с блестящите плажове, пристанища, колониални сгради, музеи, библиотеки, паметници, галерии, изкуство, храна, музика, нощен живот и културни и традиционни пазари, които са известни с текстила. Акра е смесица от колониална история и готини модерни небостъргачи.

Акра е известна с любовта си към музиката и изкуството и нощния живот. Джазът е нещо в Акра и всеки, който разбира от музика, ще оцени +233, джаз клуб, известен преди като Bassline.

Всеки турист, който посещава Акра, може да се наслади на хайлайф, блус и джаз, докато отпива питие, наслаждавайки се приятна закуска в бара. Клубът е на два етажа и групата свири на сцената на долния етаж, но те могат да се видят и от ореолните стълби на първия етаж. Има само един вход към клуба, но има места за сядане и отвън. Клубът обикновено е пълен, защото това е най-известното и най-доброто място, където може да се насладите на музика на живо в Акра. Групата свири шест дни в седмицата, като публиката винаги е във възторг.

На екскурзия или почивка в Акра? Опитай местната кухня!

Кухня

Ако обичате домати, ще харесате ганайска храна. Без значение дали се сервират в „бар за котлети“ ( местен ресторант), голяма трапезария или ресторант, охлаждан с климатик, традиционните местни ястия почти винаги се основават на сосове, супи и яхнии, съдържащи много домати, пренесени в страната по време на колонизацията. В резултат на това дори средно големи супермаркети могат да се похвалят с поне два метра рафтове, отрупани с различни марки доматено пюре. Има обаче едно предупреждение: ще трябва да се насладите и на щедрото използване на люти чушки (те са еднакво вездесъщи в ястията тук).

Парчетата месо или риба в яхниите и супите се грижат за протеиновата страна на нещата, докато местните нишестета като ямс, маниока или живовляк се начукват търпеливо и се готвят, за да доставят въглехидрати (и да осигурят известно облекчение от топлината, предизвикана от чилито). Глобализацията направи ястията на основата на ориз и пърженото пиле по-популярни в Гана, особено в градове като Акра, но дори и те няма да бъдат сервирани без поне един домати и/или люти чушки.

Waakye- В най-простата си форма това е просто смес от боб и ориз, но често има толкова много добавени добавки към waakye (произнася се „waa-che“), че в действителност се превръща в пълна тенджера „всичко в едно“. Не се изненадвайте да видите в него гари (маниока на прах), задушено месо или риба, пържени парчета келевеле (живовляк), салата, сос шито (направен от люти чушки), сушена риба и дори спагети. Waakye най-често се приготвя от жени, които приготвят всички съставки рано сутрин и след това го продават на улицата, увити в бананови листа или раздадени в кутия за вкъщи.

Търсите евтини самолетни билети до Акра Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Акра, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Акра. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!