Оферти за самолетни билети от София до Аделейд:
Еднопосочни самолетни билети от София до Аделейд
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Аделейд
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Аделейда – Опознай Австралия

Аделаида е столицата на Южна Австралия, най-големият град в щата и петият по население град в Австралия. „Аделаида“ може да се отнася или до Голяма Аделаида (включително хълмовете на Аделаида), или до центъра на Аделаида. Аделаида е разположена на Аделаидските равнини на север от полуостров Фльорийо, между залива Сейнт Винсент на запад и планината Лофти Рейнджс на изток. Столичният му район се простира на 20 км (12 мили) от брега до подножието на планината Лофти Рейнджс и се простира на 96 км (60 мили) от Gawler на север до Sellicks Beach на юг.

Наречен в чест на кралица Аделаида, градът е основан през 1836 г. като планирана столица на единствената свободно заселена британска провинция в Австралия.Полковник Уилям Лайт, един от бащите-основатели на Аделаида, проектира центъра на града и избра местоположението му близо до река Торънс. Дизайнът на Лайт, който сега е включен в списъка на националното наследство, очертава центъра на града в мрежово оформление, известно като "Light's Vision", разпръснато от широки булеварди и големи обществени площади и изцяло заобиколено от паркове. Днес Аделаида е известна с многото си фестивали и спортни събития, храната и виното, крайбрежието и хълмовете си и големите си отбранителни и производствени сектори. Качеството на живот в Аделаида се класира постоянно високо в различни класации през 21-ви век, като на един етап е обявен за най-добрия за живеене град в Австралия. Като правителствен и търговски център на Южна Австралия, Аделаида е мястото на много правителствени и финансови институции. Повечето от тях са съсредоточени в центъра на града по културните булеварди North Terrace и King William Street.

Имаш резервирани самолетни билети до Аделейда? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Елегантната, богата на култура Аделаида се намира между скалистия южен бряг на Австралия и подножието на планината Лофти Рейнджс. Европейски имигранти основават тази подредена столица на Южна Австралия и нейното оформление е било внимателно създадено около река Torrens/Karrawirra Parri, придавайки приятно усещане за ред, балансирано от спокойна атмосфера. Опознаването на Аделаида е възнаграждаващо за всички туристи. Широките булеварди на града изглеждат освежаващо безлюдни, а богатото наследство на Аделаида, финансирано от минното дело и селското стопанство, все още гордо е изложено на показ. Великолепни частни имения и грандиозни обществени сгради заемат важно място сред модерните високи сгради. Музеи, галерии, градини и гурме ресторанти са едни от най-добрите съкровища на града, а любителите на културата могат да се отдадат на опера, симфония и процъфтяваща музикална сцена на живо.

Природата никога не е далеч от Аделаида. Паркове обграждат града, а на кратко разстояние с кола, буколичните пейзажи и искрящите плажове осигуряват живописна детска площадка за местните жители и щастливите туристи. Готови ли сте за още гледане на градината? Ботаническата градина Маунт Лофти също си заслужава да бъде посетена, за да видите нейната впечатляваща колекция от растения с прохладен климат и наследствена розова градина. И ако търсите малко спокойствие, отидете до градината Himeji. Тази грижливо поддържана японска дзен градина е оазис от езера с лилии, изкусно поставени стъпала и успокояващите звуци на стичаща се вода.

На екскурзия или почивка в Аделейд? Опитай местната кухня!

Кухня

От дегустации с 16 ястия до автентични пицарии в стил Неапол, закусвални, вдъхновени от Африка, и изискано хранене в луксозни ресторанти - Аделейд предлага невероятни кулинарни изживявания.

Кралската стрида Coffin Bay е тихоокеанска стрида с впечатляващ размер, произхождаща от девствените води на залива Кофин в Южна Австралия. За разлика от повечето стриди, които обикновено се отглеждат за около 18 месеца, тези стриди се оставят да растат до 6 или 7 години. Удълженият период на растеж допринася за отличителния размер, текстура и вкус на стридите, давайки миди с първокласно качество. Когато се излющи, черупката на стрида с гигантски размери разкрива голямо парче месо от вътрешната страна, което често е десет пъти по-месесто от това на стрида с нормален размер. А похапва ли ви се сиренце? Allium Piper е австралийско сирене, произхождащо от Уудсайт. Сиренето е направено от смес от козе мляко и органичен ръчно събран чесън. Изварата се отцежда за няколко часа, след което се смесва със сол, счукан чесън и черен пипер. Комбинацията се прецежда 10 дни преди консумация. Консистенцията е мека и кремообразна, ароматите са пикантни, свежи и чеснови, а вкусовете са пикантни и чеснови. Allium Piper често се използва върху чийзбургери и се препоръчва да се сервира с много хрупкав хляб.

Търсите евтини самолетни билети до Аделейда. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Аделейда не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Аделейда. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!